A kapott díj megerősít és lendületet ad – Interjú az Év virtuális tanárával

Rovat

Megosztás

A pedagógus munkája nem könnyű, sokszor pedig nem is népszerű. Az Év tanára kitüntetéssel azokat díjazzák évről évre, akik kiemelkedőek, mint tanárok, és népszerűek, mint emberek.

A koronavírus miatt kialakult helyzet kapcsán, idén először külön díjazták az Év virtuális tanárát. 2020-ban ezt a címet Torzsa-Boros Boglárka kapta, aki ének-zenét és történelmet tanít az erdőkertesi Neumann János Általános Iskolában. ITT is írtunk róla korábban.

A tantermen kívüli oktatás ideje alatt folyamatosan tartotta a kapcsolatot e-mailen diákjaival, Facebook- és Google-csoportot hozott létre a számukra, és Zoomon keresztül tartott nekik órákat. Szerinte, a tanár példakép és inspiráló személy kell legyen, aki olyan, mint egy pótanya a diákok számára.

Mit szól ahhoz, hogy Ön lett az Év virtuális tanára?

Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj. Már a jelölésnek is nagyon örültem. Megerősítést, hitet és erőt ad a továbbiakhoz.

Számított az elismerésre?

Igazából nagyon meglepődtem, amikor megkaptam a jelölésről szóló levelet. Nem is számítottam rá, hiszen a jelölő diákom végig titokban tartotta, és csak a díjátadó előtt árulta el, hogy jelölt.

 

A diákok meglepődtek, hogy Ön nyert?

Iskolámban mindenki gratulált, már a jelöléshez is. Én pedig örülök, hogy az iskola hírnevét ezzel a díjjal tovább növelhetem. A nyolcadikos osztályom is gratulált, nagyon örültek neki.

Mit gondol, miért fontos az, hogy egy tanárt elismerjenek?

Szerintem minden tanárnak erőt ad a továbbiakhoz, hogyha elismerően beszélnek a munkájáról. Nekünk is fontos, hogy legyen egy hajtó erő, egy lendület, ami tovább visz az úton. Megerősít, hogy jó helyen vagyok, ez az, amit csinálnom kell. Nagyon szerencsés vagyok, hogy kiválasztottak a díjra, nekem ez maximális lendületet ad. Már pörög az agyam hogyan lehetne még több újdonságot belevinni a tanításba, hogyan lehet még jobban motiválni a gyerekeket, hogyan tudok nekik még többet adni. De a szürke hétköznapokban nekünk az az elismerés, ha a diákok megfogadják egy-egy iránymutató tanácsunkat, jól megoldanak egy nehéz feladatot, vagy közös nevezőre jutunk egy szülővel.

 

A díjazottakról ITT írtunk korábban.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta