Miért sikeresebbek a közepes tanulók, mint a kitűnők?

Rovat

Megosztás

Az eminens diákok zsebelik be a dicsőséget a suliban, de az életben nem lehetsz mindig kitűnő. Ott egész más játékszabályok vannak. Miért sikeresebbek a közepes tanulók?

Az átlagos bizonyítvánnyal rendelkező tanulók nagyobb százaléka válik sikeres vállalkozóvá, nem küzdenek megélhetési problémákkal. Élvezik az életüket, olyan terület felé orientálódnak, amit szeretnek, így még a munka is öröm számukra.

 

Forrás:giphy

 

A kitűnő tanulók sokszor tanácstalanul állnak: “Merre menjek továbbtanulni? Ki vagyok? Mi akarok lenni? Mi érdekel?” Aki mindenben jó, jó valamiben igazán? Ha megoszlik figyelmed és tudásod, vajon képes vagy annyira jó lenni valamiben, mint az a személy, aki minden erejét csak egyre összpontosította? A válasz, bizony a középmezőnyben elhelyezkedő tanulók felé billenti a mérleget.

Forrás:giphy

 

Az életben nem kell mindenben kitűnőnek lenned. Az orvosoknak sem kell időre sprintet futni. Elég, ha egy dologban jó vagy, de abban lelkiismeretes és odaadó. “A nem engedelmes”, de intelligens tanulók sokszor nem értenek egyet azzal, amit a könyvben olvasnak. Nem szeretik bemagolni mások gondolatait, saját szavaikkal akarnak érvelni, ekkor érzik hogy birtokában vannak a tudásnak. Ők hajlamosak arra, hogy akár rákeressenek interneten a témára és saját álláspontot foglaljanak el az ügyben. Szívesen álmodoznak órán, könnyedebben szót értenek másokkal, és nem félnek a kudarctól. Az életben sokszor találod szembe magad olyan akadályokkal, mikor hiába jártál el olyan módon, mint egy eminens diák, bizony harcolnod kell, hogy elérd, amit szeretnél. A közepes tanulók ilyen terepen otthonosabban mozognak, hamarabb tudnak alkalmazkodni a helyzethez.

Forrás:giphy

 

A leleményesség, a helyzetek ügyes-bajos megoldási képessége is fontos koreográfia az életben. Ezt pedig, egy mindig, mindenhol kitűnően teljesítő tanuló nem ismeri. – Neki nem kellett harcolnia a jobb jegyért. Ő ezt ajándékba kapja, kemény munkájáért. A kitűnő tanuló megtanulja, ami le van írva, szóról-szóra, mert számára az ötös a presztízs. Fél attól, mi lesz, ha nem lesz ötös, vagy mi lesz, ha elbukik. Nem mer kockáztatni – pedig ez, az élet több területén váratlan és sikeres fordulatok előidézője lehet.

Forrás:giphy

Természetesen vannak kivételek. Vannak olyan diákok, akik kitűnően teljesítenek, talpraesettek és a tanárt is ki tudják beszélni a székükből. Egy biztos, nem a jegyszerzésen fog múlni az életed. Nem osztályozzák a munkádat, te leszel fontos, a munkamorálod és leleményességed.

Miért sikeresebbek a közepes tanulók, mint a kitűnők?
Te kitűnő tanuló vagy?

Borítókép:studyusa

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta