Ezt nézed:  / Hírek / Suli / A tanárok alkalmatlanok lennének? Te elégedett vagy a sajátoddal?

A tanárok alkalmatlanok lennének? Te elégedett vagy a sajátoddal?

Azok, akik tanárként dolgoznak mind egyetemet végzett, lediplomázott pedagógus hallgatók. Persze ez még semmire sem biztosíték. Vizsgálattal kimutatták, hogy bár a tanárok elhivatottak, inkább a rosszabb képességűek választják ezt a pályát!

Hogyan lehet és lesz valakiből tanár?

Először az kell, hogy felvételt nyerjen egy egyetem pedagógiai szakára, ahova – a mostani állás szerint – könnyű bekerülni. (Persze minden viszonyítás kérdése!) Miután a diplomát megszerezték a hallgatók, sajnos sokan elhagyják a tanári pályát, főként az alacsony bérek miatt! Mondhatni, hogy a kreatívabb fiatalok más pályát választanak.

Már ez a két dolog szűkíti a tanárok körét, hiszen a végzett pedagógusok számára nem bír vonzerővel az alacsony fizetés és a pontosan előírt tanterv, ami nem engedi meg nekik, hogy kreatívak legyenek! Nagyjából a pedagógiát végzett hallgatók kétharmada így ki is esik!

Marad az egyharmad, mondjuk így: tanár alapanyag!

Ők sem biztos, hogy tartósan (évekig) a pályán maradnak, ezért még ez a kör is szűkül! Kevesen vannak azok, akik tényleg annyira elhivatottak, hogy nem riasztja vissza őket semmi a pedagógiai pályától!

A Te tanárod köztük van?

A tanárok alkalmatlanok?
Te elégedett vagy a sajátoddal?

Hozzá kell tenni, hogy bár a pedagógiai pályát sokan elhagyják, még azon kevesek, akik maradnak sincsenek kellően megbecsülve!