Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Mikor érdemes egy lánynak megtanulnia főzni?

Mikor érdemes egy lánynak megtanulnia főzni?

A főzés mindig is fontos dolognak számított. Nem csak költséghatékony megoldás, de össze tudja hozni a családot is, valamint remek hangulat tud kialakulni egy-egy ínycsiklandó étel elfogyasztása közben.

konyhai_bakik_01-758x506

Nem feltétlenül a női feladatok közé sorolható a főzés, a fiúk is ugyanúgy elsajátíthatják. A kérdés csak az, hogy mikor érdemes elkezdeni? Hiszen egyszer ezt is el lehet sajátítani. Tulajdonképpen az egész főzőtudomány nem annyira bonyolult, mint amilyennek elsőnek tűnik.

753x440

A legtöbb ember a szüleitől/nagyszüleitől lesi el a praktikákat. Ez csak annyiból áll, hogy segítesz elkészíteni egy-egy ételt. Lehet, hogy csak a krumplit hámozod, de közben láthatod, hogy mit hogyan csinálnak melletted. Azzal is sok tudás rád ragadhat, ha látod a folyamatokat. Sokunkban már ez tizenéves korunk elején kialakul.

11

A folyamatos kérdések elengedhetetlenek, hogy valaki a későbbiekben jó szakács legyen. Ha az ember ráérez az ételkészítésre, onnantól nincs megállás. Igazán különleges dolog új/egyedi ételeket vagy recepteket alkotni, amivel el tudunk kápráztatni másokat.

közös-főzés

Különösebb korbeli megkötése nincs neki, hogy valakinek mikor érdemes megtanulnia főzni. Ez olyan dolog, amit igazából bármikor el lehet sajátítani. Legtöbbünk már gyerekkorban kedvet érez rá, hogy segítsen otthon a főzésben. Érdemes azért egy kis figyelmet szentelni neki, ugyanis idővel komoly segítség lehet számunkra, ha össze akarunk dobni valamit.

LCB_0423_298_resize

Tapasztalatból mondom, hogy érdemes minél előbb elsajátítani egy-két fortélyt, ugyanis nemcsak a saját magunk bizalmát erősítjük vele, hanem másokat is el tudunk vele kápráztatni. Egy nagyon jó pontnak számít, ha valaki tud főzni, hiszen ez az egyén érdekeit szolgálja és ez által többnek is tűnhetünk mások szemében.

 

Mikor érdemes egy lánynak megtanulnia főzni?
Tudsz főzni?