Mire szórod el a zsebpénzed?

Rovat

Megosztás

Bizonyára te is jártál már úgy, hogy még csak most kaptad meg a zsebpénzedet, de nem maradt egy vasad sem. A legrosszabb azonban nem is a tudat, hogy nincs mihez nyúlnod, még inkább az érzés, hogy fogalmad sincs, mikre ment el a pénzed. Hoztunk néhány dolgot, amikre könnyen elszórod a pénzt – anélkül, hogy észrevennéd.

Lássuk, mik ezek!

Gyorséttermi ételek

Ó, azok a finom hamburgerek és sült burgonyák, amikre szinte csak abban a pillanatban gondolsz, amikor éppen elfogyasztod. Azonban, mikor vissza kéne emlékezned, mire is ment el a zsebpénzed, már nehéz lenne összeszámolni minden alkalmat, amit a gyorsétteremben töltöttél.

Kozmetikai cikkek

Leárazás van? Minden 50%-al olcsóbb, de csak ma? Azonnal rohansz és ami a kezedbe akad, már a kosárban is landol. Elönt a vásárlási láz és mivel minden kis tábla azt közvetíti feléd, hogy vidd magaddal, bele sem gondolsz szükséged van-e ezekre – csak mikor már kilépsz az üzletből. Olyankor pedig savanyú képpel bámulod felváltva a pénztárcádat és az új sminkjeidet.

Átmulatott éjszakák

Azok a bizonyos esték, amikor semmi sem számít. Nem igaz? Van oka annak, miért nem emlékszel arra – hova tűnt a pénzed egyik pillanatról a másikra? Nem, nem arra gondolunk, hogy ellopta valaki. Egész egyszerűen a túl sok alkohol hatására nem emlékszel, milyen előszeretettel hívtad meg a barátaidat még egy sörre vagy bármi másra. Ilyenkor meggondolatlanul veszel bármit, amire abban a pillanatban úgy érzed, szükséged van és mivel akkor tényleg tiéd a világ… miért is ne tennéd meg? Azonban másnap szomorúan és lelkiismeret-furdalással szenvedve nézel a pénztárcádra, ahol nincs más; csak az a maradék apró, ami visszajárt az utolsó fizetésed alkalmával.

Káros szenvedélyek – avagy cigarettázás

Hát, hogy is feledkeznénk meg a cigarettáról? Lehet ez nem mindenki esetében a dohányzás, esetleg energiaital függőségről is beszélhetünk. Egy kutya. Ezek a káros szenvedélyek veszik el a pénzed javát. Ha összeszámolnánk, hány doboz cigarettát szívsz el egy hónap alatt – csodálkoznál, mennyit spórolnál azon, ha egyszerűen letennéd és gyűjteni kezdenéd azt a pénzt, ahelyett, hogy magadat roncsolod.

Érdemes elgondolkoznod azon, ha kicsit jobban odafigyelnél, mennyit takaríthatnál meg.

Gondolj a jövőre!

Ahelyett, hogy csak a mai napnak élsz, alapozd meg már most a jövődet! Intézd okosan a pénzügyeidet és tűzd ki a céljaid! A megtakarított pénzed befektetésével akár hozam is elérhető.

https://www.youtube.com/watch?v=1TvHqbqCbys

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta