Mit mond el rólad, hogyan csókolsz?

Rovat

Megosztás

Tudtad, hogy a csók igazából sokkal többet jelent az ajkak összeérintésénél? Rengeteg dolgot elárul a párkapcsolatodról! Nemrégiben 11 különböző csóktípust különböztettek meg. A cikkből olyan dolgokat is megtudhatsz a párodról, melyekre gondolni sem mertél pusztán abból, hogy melyik csóktípust kedveli leginkább.

Udvarias csók

A gyengéd csók, miközben a partnerek finoman összeérintik ajkaikat. Sheril Kirshenbaum a Csóktudomány című könyv szerzője elárulta, az ajkak rengeteg idegvégződést tartalmaznak, és már egy gyengéd érintés is serkenti az agyunkat, hogy könnyebben eldöntsük, szeretnénk- e folytatni, amit elkezdtünk. Ez a csókfajta egyértelműen az intimitást fejezi ki két ember között. Egyfajta késleltetett kielégülésként is szokták jellemezni. Azokat a párokat jellemzi, akik mély, kényelmes kapcsolatban vannak egymással.

kiss

Csipetnyi csók

Az apró, gyors puszi tipikusan az első csókra jellemző. Valóban csupán egy csipetnyi ideig tart, játékos és mindkét fél zárva tartja a száját. Általában azok a párok csókolóznak így, akik még csak nagyon rövid ideje randiznak. Ez igazából olyan, mint amikor azt próbálgatjuk, hogy milyen forró a víz, mielőtt beleállunk. Egy jel arra, hogy az egyik fél folytatni akarja a kapcsolatot fizikailag is, de nem biztos benne, hogy a másik is készen áll rá.

kiss1

Félajkas csók

Ez az előzőnél sokkal intimebb, hiszen a partnerek a másik szájának egy pontjára összpontosítanak. Mivel ez egy lassú csók, ezért általában nagyon romantikus. Az írónő szerint teljes mértékben az igaz szerelemről szól.

kiss2

A francia

A francia csók alapja a nyelvek összeérintése, ami arra utal, hogy a partnerek vágynak rá, hogy jobban megismerjék egymást. Ez a csók igazán érzéki, szenvedélyes. Kivéve, ha lenyomod a nyelved a másik torkán. Ezt soha ne tedd! Nincs ennél kiábrándítóbb!

Igazából ez egy teszt a kapcsolatban. Eldönti, hogy elmélyítsétek-e a kapcsolatot vagy inkább hagyjátok a fenébe, mert valami nem stimmel.

kiss4

Hanyag csók

Hanyag csóknak nevezik a heves, temperamentumos, nyitott szájú csókot. Erős fizikai vonzalmat és szexuális energiát sugároz. Akárcsak a francia csóknál, ennél is gyorsan kiderül, ha a partnerek nem egy húron pendülnek.

kiss5

Arcpuszi

Arcpuszit nem csak a partnerünknek adhatunk. Gyakori barátoknál, családtagoknál is. Ilyen esetekben barátságot, kötődést, érdeklődést fejez ki, és nem szexualitásra utal, hanem arra, hogy élvezzük a másik társaságát. A hosszú párkapcsolatok esetében az arc puszi jelzi, hogy mély barátság alakult ki a két fél között.

kiss6

Zárt csók

A zárt csók lényege, hogy hosszabb, mint a “csipetnyi puszi”, mégis mindkét fél szája mindvégig zárva marad. Ez a csók jelzi, ha a felek nem érzik magukat kényelmesen egymás társaságában. Ha olyan párokat nézünk, akik hosszú ideje vannak együtt, jele lehet annak is, hogy valamilyen érzelmi falat húztak fel egymás között és a kommunikációjuk is hagy kivetnivalót maga után.

kiss7

Pillangó puszi

Ez a legédesebb, legkülönlegesebb csók, amihez még az ajkaidra sincs szükséged. A pároddal olyan közel kell kerülnötök egymáshoz, hogy összeérjenek a szempilláitok, majd megrebegtetve azokat egyfajta pillangóérzést keltetek. Inkább a fiatal szerelem jelképe, érettebb párokra nem annyira jellemző. Az újdonság utáni vágyat és az izgalmat fejezi ki.

kiss8

Angyal csók

Ha valaki gyengéden megcsókolja a másik csukott szemét, azt angyal csóknak nevezzük. Ez egy nagyon intim gesztus, amivel kifejezzük, hogy törődünk a másikkal, megbízunk benne és védelmezzük.

kiss9

Rágcsáló csók

Amikor a párok finoman harapdálják egymást csókolózás közben, az a bátor párkapcsolat jele. Szenvedélyre és egészséges szexuális életre utal. Ezek a párok a hálószobában is sokkal kísérletezőbb szelleműek, hiszen nyitottak a játékra és az új dolgokra.

kiss10

Pókember csókja

2002-ben a Pókember című filmben Tobey Maguire és Kirsten Dunst újat alkotott a csókok terén is. Az általuk elhíresült pókember csók szokatlan és hozzá még kényelmetlen is, azonban mindenképp a spontaneitást jelzi. Pókember csókjából tudhatod, hogy még mindig érhetnek meglepetések a kapcsolatodban.

kiss11

Képek: LittleThings.com

Borítókép: wallpaperswide.com

Mit mond el rólad, hogyan csókolsz?
Szerinted is van jelentése a csóknak?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,159RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta