Módosult a kijárási korlátozás és a boltzár

Rovat

Megosztás

Az operatív törzs péntek hajnali ülését követően Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, április 19-én lehet az iskolanyitás, a boltok tovább lehetnek nyitva és módosul a kijárási korlátozás is!

A miniszterelnök szerint addig nem lehet szó újranyitásról, amíg a 65 év feletti regisztráltak meg nem kapták a vakcinát. Ez pedig akkor történik meg, ha elérjük a 2,5 millió beoltottat. Erre húsvét után kerülhet sor!

A sulik nyitására reális esély van!

Az iskolák esetében 102 ezer regisztrált iskolai dolgozóról beszélünk, közülük 20 ezret már beoltottak. A fennmaradó dolgozó április 10-ig megkaphatja az első oltást.

Reális esélyünk van arra, hogy április 19-én újraindulnak az iskolák.

,,Április 19-én egyébként 3 millió felett lesz az első oltással már rendelkezők száma. Tehát mindenkinek azt mondom, hogy az óvodák, az általános iskolák, és a középiskolák minden valószínűség szerint április 19-én újraindulnak.”

A boltok tovább lehetnek nyitva!

Bár újraindításról nincs még szó, a boltok tovább lehetnek nyitva.

A boltok esetében ‘átállnak a négyzetméter alapú nyitvatartásra’, vagyis 10 négyzetméteren egy vásárló lehet majd. Ezért sorok lehetnek a boltok előtt, ami miatt tovább kell nyitva tartaniuk, ez valószínűleg 21 óra lehet, a mostani 19 óra helyett.

Ezzel együtt változna a kijárási korlátozás is!

Felmerült, hogy este 10 óráig, esetleg 11-ig lehessen kint lenni 8 óra helyett. A részletek ma délután, vagy legkésőbb holnap reggel meg fognak jelenni a Magyar Közlönyben.

“Küzdelem zajlott a fodrászokért és a szépségiparban dolgozókért, hogy azok kinyithassanak, de a járványügyi szakemberek mereven ellenállnak.”

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta