Ezt nézed:  / Színes / Olyan robotot szeretnél, mint Baymax? Japánban már van!

Olyan robotot szeretnél, mint Baymax? Japánban már van!

Ha láttad a Hős6os című animációs filmet, ami azóta egyébként Oscar-díjat is kapott, akkor biztosan rögtön megkedvelted a segítőkész ápoló- robotot, aki Baymax névre hallgat, és rögtön előugrik a dobozából, ha azt hallja AU!. A jó hír, hogy már vannak hasonló szerepre szánt robotok, a rossz viszont, hogy még csak a japánok használják őket.

Egy japán orvosi intézet fejlesztette ki a Robear nevet viselő Robotmacit, amely mozgássérült betegeknek nyújt segítséget. Oké, ott még nem tart, mint a Hős6os Baymax-e, de az erejéből azért futja arra, hogy a beteget felemelje az ágyról, kivegye a kerekesszékből, vagy a fürdőkádból, és mindemellett úgy néz ki, mint egy nagy jegesmedve, amit szívesen megölelne bárki.

PG28_150225_C

Japánban egyre kevesebb gyerek születik, viszont az idősek száma növekszik, de így nincs elegendő ember, aki gondoskodni tud róluk, így a Riken nevű cég mackó robotjára nagy szükség van a szigetországban. Természetesen remélik, hogy hamarosan kereskedelmi forgalomba is kerülhet, hiszen a tesztek rendkívül sikeresnek bizonyultak, és a Robear bárhol nagy segítség lehet a betegellátásban és szállításban.

2609219700000578-2966380-image-m-7_1424776398255

Te is jobban örülnél, ha egy barátságos Robotmaci vinne az ágyba, nem? 🙂

Fotók: dailysabah.com, dailymail.co.uk, borneobulletin.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share