Őrült iskolák a világ körül

Rovat

Megosztás

Nem csak tűzoltó vagy katona, illetve vadakat terelő juhász lehet belőlünk, hanem vagyonos mikulás, egyetemre járt hamburgersütő, vagy épp okleveles manószakértő!

A pályaválasztás nem egyszerű dolog, hiszen az, hogy hova jelentkezünk középiskolába, illetve hogy milyen felsőoktatási intézményben folytatjuk tanulmányainkat, az egész életünkre kihatással van. Cikkünkben pár, elsőre hajmeresztőnek tűnő „továbbképzést” mutatunk be, amiket ha elvégzünk, az garantáltan életünk végéig kiváló beszédtémát nyújt.

Ha a természettudományoknál vagy a humán műveltségterületnél jobban izgatnak minket a közoktatásban valami érthetetlen ok miatt igencsak háttérbe szoruló misztikus témák, akkor a választék kifejezetten bőséges. Reykjavík városában járva-kelve okvetlenül érdemes felkeresnünk az Izlandi Elfiskolát, ahol azon túl, hogy ha akarjuk, akkor az előző életeink minden bizonnyal kalandos részleteit is feltárják előttünk, egy akár fél nap alatt is elvégezhető tanfolyam sikeres teljesítése után garantáltan mindent tudni fogunk a vidéket állítólag benépesítő apró manócskák tizenhárom főbb csoportjáról.

5f3995a8ebf62631c7817d895fca1583

Megeshet, hogy ennél komolyabb ismeretekre óhajtunk szert tenni, mely esetben a hideg Izland helyett az Amerikai Egyesült Államokba kell utaznunk. New Yorkban a mágia és a hozzá kapcsolódó tudásanyag, mint például az okkultizmus, vagy a hipnózis megőrzésére és ápolására szakosodott Conjuring Arts Research Center jóvoltából tehetünk szert nem mindennapi, bár tény mi tény, az önéletrajzunkban kissé furcsán ható tudásra, a boszorkányperéről ismert Salemben pedig a Nemzetközi Boszorkányiskolában okulhatunk.

Mivel manapság a diplomás munkanélküliség az újságok állandó témája, könnyen azon kaphatjuk magunk, hogy hiába azonosítjuk be Izland összes elfecskéjét, és idézzük fejből a régi idők boszorkánymesterei által ránk hagyott ráolvasásokat, mégis állás nélkül maradunk. Ezt a legjobban azzal orvosolhatjuk, ha elsajátítunk egy szakmát. Tekintve, hogy a szórakoztatóipar korunk egyik legdinamikusabban fejlődő üzletága, érdemes ebbe az irányba tapogatóznunk.

Kellő fizikai erőnlét birtokában  meg se álljunk Rómáig, ahol mindössze két kurta óra alatt harcedzett gladiátort nevelnek belőlünk a helyi történelmi társaság tagjai. Tréningünk iskolaköpeny helyett korhű vértet viselhetünk, illetve autentikus fegyvereket használhatunk, ráadásul tudásunkat egyből tesztelhetjük is a többieken. Szerencsére, ha megbukunk, akkor a retorzió lényegesen enyhébb annál, mint amilyen a valóságban volt, így akármilyen rosszul is szereplünk, a nyakunkon marad a fejünk.

gladiator

Ha békésebb vizeken szándékozunk evezni, akkor ajánlott megfontolnunk, hogy áruházi Mikulásnak álljunk. Ez elsőre komikusan hangozhat, ám nem árt tudnunk, hogy az USA területén a karácsonyi szezon során a gyermekek jelmezes szórakoztatói tíz és hatvanezer dollár közötti összeget is könnyedén összeszedhetnek azzal, hogy pénzt kérnek a közös fotókért. Ennek tükrében nem csoda, hogy ez a szezonális munka hallatlan népszerűségnek örvend. Tekintve, hogy sok vetélytársunk akad ezen a területen, a legjobbaktól kell tanulnunk ha versenyben akarunk maradni, ezért ajánlott az 1937-ben Charles W. Howard  által alapított Télapó-iskolában felszednünk a szakma csínját-bínját.

Karrier-tanácsadási rovatunkat a McDonalds által alapított Hamburgeregyetem zárja. Az amerikai székhelyű intézményben mindent megtudhatunk, ami ahhoz szükséges, hogy elvezessünk egy gyorséttermet és kevés dolog jelezhetné jobban a hely nívóját, mint az, annak Sanghajban megnyitott kampuszára nehezebb bejutni, mint a Harvardra. Ugyanis, míg a Hamburgeregyetem ázsiai részlege csupán a jelentkezők egy százalékát veszi fel, addig az amerikai elitiskolába százból hét jelentkező juthat be. Ha tehát kihívásokra vágysz, abban az esetben irány a Meki!

 

Írta: G.L.

Foto: pinterest, cdn32.sptndigital.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,176RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta