Öt figyelmeztető jel, hogy betegesen féltékeny vagy

Rovat

Megosztás

A féltékenység egy bizonyos szintig egészséges. Vannak viszont emberek, akik olyan keményen képesek űzni ezt az ipart, hogy teljesen megkeserítik vele mások életét. Lássuk, mely tulajdonságok halmozásával tartozol a betegesen féltékeny kategóriába!

Bizalmatlan vagy

Adott egy csajos este, vagy fiús este a haverokkal. A kapcsolat másik felét, aki jelen esetben te vagy, eszi a fene otthon. Elképzelsz különböző szituációkat, hogyan fog megismerkedni egy másik lánnyal. Ha nem is ő a kezdeményező, akkor is úgy gondolod, hogy biztosan belemegy a játékba. Hát miért tetszenél te jobban neki? Nem vagy te senki és semmi az utcán flangáló emberekhez képest. Persze…

Bored, Overweight Man Sits On The Sofa

Figyeled az exét

Elég gyakran érdeklődsz az előző párkapcsolatai után. Próbálsz minden egyes információt megszerezni ahhoz, hogy a dolgok után tudj járni. Néha elmész az ex sulijába, leskelődsz, kivel barátkozik. Nézed, hogy telefonál-e. Vajon nem a te szerelmedet hívja éppen? Megnézed a Facebook adatlapját, akár többször is egy nap. Az a mocsok! Új képet tett fel, és még csinos is! Nem, nem is csinos! Ronda! Bár talán nálad picit jobban néz ki…Basszus…

Nyomozóvá válsz

Mindegy egyes csippanás, minden SMS, minden hívás biztosan ő. Amikor kimegy a WC-re kommandós üzemmódra váltasz, beleolvadsz a környezetbe és odagurulsz a telefonodhoz. Gyorsan elolvasod. Az anyja írt. Persze! Kitörölte a mocsok! Nem hiszed el, hogy akkor csal meg, amikor ott ül melletted. Továbbgurulsz. Megnézed a zsebét. Egy üres rágós zacskó! Biztos smacizás előtt vette be ez a szemét! A párod visszaindul lassan. Te leveted a kommandós álarcod, és forrongva ülsz vissza a foteledbe, majd a nap hátralevő részében gyanakodva fürkészed a tekintetét.

FDCPAExaperatedWomanLookingatCellPhone

Számon kéred

Semmit az égvilágon nem hiszel el. Tudod, hogy évek óta kosarazik vagy jógázik, de miért lett vajon eggyel több edzése a héten? Úgy érzed, egy világ dőlt benned össze. Biztosan megcsal, mert te már nem vagy elég jó neki. Mikor taliztok este, és ő késik 7,5 percet, te teljesen kifordulva önmagadból ordítozol vele, hogy hol a búbánatban volt, és mutassa meg azt a rohadékot, akivel megcsal! Szakítani akar? Hát tegye!  Szerencsétlen meg csak néz, hogy neked mi a bajod. Amúgy is teljesen kimerült már a plusz egy naptól, és még a te produkcióidat is naponta végig kell, hogy nézze.

Követed, amikor elmegy otthonról

Már nem csak a telefonhívásait, a Facebook üzeneteit, az új ismerőseit,  és az e-mailjeit figyeled, hanem azt is, merre jár. Először csak GPS-en vagy a Barátok alkalmazásban nézed meg, hogy hol tartózkodik éppen, aztán ha rájött, mi az eget művelsz, és kikapcsolta az alkalmazást, nézegetheted annak a tartózkodási helyét is, akivel elment. Csak ugye a te gondolatmenetedben erre semmi garancia nincsen, hogy éppen azzal van a párod, akinek a nevét ő mondta neked. Ebből kifolyólag fogod magad és megindulsz utána. Napokig, hetekig követed, míg le nem buksz egyszer. Remélem, tudod, hogy ennek mi lesz a következménye.

Öt figyelmeztető jel, hogy betegesen féltékeny vagy
Mi a közös azokban az emberekben, akik legalább két tünetét hordozzák a felsoroltaknak?

 

Aki állandóan féltékenykedik, nem bízik meg a szerelmében, annak a legtöbb esetben magában kell keresnie a baj forrását. Ha a szerelmed soha nem adott még okot arra, hogy féltékeny legyél, akkor ne zaklasd állandóan ezzel, mert a végén te fogod egy harmadik személy vigasztaló karjaiba űzni. Azért viselkedsz így, mert magadban nem bízol meg, te szenvedsz önbizalomhiányban, és ezt a problémád rávetíted párodra, ami nagyon sok konfliktust fog szülni. Kezdj magaddal valamit! Keress új hobbit, járj el sportolni, ismerj meg te is új embereket, és meglátod, egyből más szemmel fogod látni a világot.

Foto:

media.tumblr.com,25.media.tumblr.com, 29.media.tumblr.com, i.perezhilton.com, api.ning.com, www.laughspark.com, drproodian.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta