Van helyed a ligetben! – pályázat középiskolásoknak

Rovat

Megosztás

Ötletpályázatot hirdetett középiskolások számára a Városliget megújítására miLigetünk – Van helyed a Ligetben címmel a Városliget Zrt. – jelentette be hétfőn Budapesten Baán László, a projekt miniszteri biztosa. “Feltett szándékunk, hogy bevonjuk a Liget megújításának folyamatába mindazokat, akik használják azt” – hangsúlyozta a Szépművészeti Múzeumot is vezető miniszteri biztos.

Baán László emlékeztetett arra, hogy a sok évtizedes elhanyagoltság után a park igen rossz állapotban van, ezért a Városliget Zrt. 1, 2 milliárd forintból már idén olyan felújításokat kezd, amelyek javítják a Liget használhatóságát: megújítják a régi padokat, kijavítják a töredezett utakat, és megoldják a Városligeti-tóban pangó víz problémáját.

Mint közölte, a VI., VII. és XIV. kerületi diákoknak szóló pályázatot két kategóriában írták ki: a fiatalok tervezhetik meg a Városliget idén felújítandó és így egyedi festésűvé váló 85 padjának felületét; a másik pályázatban pedig arra várnak választ a kiírók, hogy milyen Ligetet szeretnének a középiskolások, akik egy 2000 négyzetméteres közösségi tér kialakításában is részt vehetnek.

A pályamunkákat május 23-ig lehet benyújtani, ezt követően a Városliget Zrt., a Szépművészeti Múzeum, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Főkert szakembereiből összeálló zsűri választja ki a megvalósítandó műveket.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta