Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Ötvenezernél jár a Valmar és a Deák Téri Gyros Tál

Ötvenezernél jár a Valmar és a Deák Téri Gyros Tál

2018. június 18. /hétfő/ 12:47

Éppen a napokban fut be egy vadonatúj duó a magyarországi YouTube zenei részlegében. A Valmar két tagja, Valkusz Milán és Marics Péter, így már érthető a név is, pontosan két hete jelentette meg a legismertebb videómegosztó oldalon a Deák Téri Gyros Tál című dalukat.

A duó neve egyébként Magyarországon egy munka- és tűzvédelmi cég neve is ráadásul, egy szlovén jégkrémgyártó-gépeket forgalmazó cég is viseli a Valmar nevet, meg egy spanyol fodrász- és kozmetikai cég nevében is szerepel a Valmar szó. De ettől most tekintsünk el, ez csak egy kis érdekesség volt. Nézzük meg inkább, miről is szól a dal!

 

Ahogyan azt a kommentszekcióban is jelezték a srácoknak, ez a dal nem szól sem mély társadalmi vagy közéleti problémákról, sem mély lelki válságról, szellemi vívódásról, szerelmi bánatról, stb. Éppen ellenkezőleg.

A dal valóban egyszerűen a fiatalságról, annak eufóriájáról szól, a bulikról, a ‘jólérzemmagamról’, illetve hát arról, hogy milyen is itt, az Európai Unióban a XXI. század második évtizedének végén tizen- és huszonévesnek lenni. Kifejezetten azért írunk Európai Uniót, mert egy kicsit sem olyan a feeling, mintha egy echte magyar valóságba csöppennénk, audiovizuálisan, ebbe még a dalszöveget is beleértve, sokkal inkább az EU egy nyugati országának életérzése jelenik meg. Van azért a klipben egy igazán magyar pillanat. A párbeszéd a végén, ahogy a srácok jóízűen falatozzák a gyrost.

“Sok zene van még a tarsolyunkban, hamarosan érkezik a következő, de addig is nyugodtan hallgassátok ezt rongyosra”

– fogalmaznak a srácok a videó leírásában.

Nagyon valószínű, hogy a számításaik bejönnek, és a magyar tizen- és huszonéves korosztály erre nagyon vevő lesz, sőt, már most is az, két hét leforgása alatt elérte az ötvenezer megtekintést a klip, de előrevetíthető, hogy lesz ez még több is. Aztán mindannyian várjuk a folytatást!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share