Ezt nézed:  / Zene / Pakson is Öröm volt a zene

Pakson is Öröm volt a zene

Az NKA Hangfoglaló Program által is támogatott XX. Öröm a Zene Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon rendezett tehetségkutatót a Lépjünk a holdra zenekar nyerte, aki ezzel nemcsak arra szerzett jogot, hogy ott legyen a jövő évi Induló Előadói Alprogram meghallgatásán, de a 25 tehetségkutató országos döntőjén is színpadra léphet.

A paksi Művészetekért Egyesület szervezésében, a Csengey Dénes Kulturális Központban a XX. Öröm a Zene Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon, az előválogatás után 13 amatőr zenekar mutathatta meg magát a Berki Tamás vezette szakmai zsűri előtt, amiben Andrásik Remo (HANOSZ főtitkár) és Czeglédi Szabolcs (a Run Over Dogs frontembere) is helyet kapott az NKA Hangfoglaló Program képviseletében.  A fesztiválon közel 60 zenész fordult meg, őket 90-100 fős közönség hallgatta. Az esti sztárfellépő Vörös István és zenekara (Prognózis) volt.

A paksi verseny alapján a Lépjünk a holdra együttes kapott lehetőséget arra, hogy a 2018-as országos döntőben is megmérettesse magát. A továbbjutást és számos nyereményt (MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával) jelentő első helyezés mellett, minden alkalommal kiosztják a kiemelkedő zenei tehetségért járó Újfalusi Gábor-díjat, amit idén Jankó Marcell a – második helyezést szerző – 1LIFE zenekar basszusgitárosa vihetett haza. A legjobb énekes Inczédi Judit a Primrose Paradise tagja lett (Tatabánya), a legjobb gitáros a Radzeer (Budapest) együttesből Herman Péter, a legjobb basszusgitáros elismerést Kovács Áron kapta a Lépjünk a Holdra zenekarból (Budapest), a legjobb dobos Papp Orsi lett az OHM MAID-ből (Budapest), a legjobb hangszeres pedig a Primrose Paradise (Tatabánya) tagja, Szénási Annamari, aki csellón játszott. Az ifjúsági zsűri különdíját szintén a Lépjünk a Holdra vehette át, a közönség különdíját pedig Herman Péter.

A helyi berkekben csak `Pokrócként` emlegetett tehetségkutató az Öröm a zene programsorozat keretében valósult meg, amelyben az önálló zenei produkciót játszó előadók idén már összesen 25 határon inneni és túli helyszínen, egy egységes szempontrendszer alapján bizonyíthatják rátermettségüket az ismert zenészekből és zenei szakemberekből álló zsűri előtt.

A helyi versenyek győztesei a 2018-as októberi Budapest Music Expon döntőznek, többek között a HANOSZ termékkínálatához tartozó 1.000.000Ft.- értékű hangszer és hangtechnikai eszköz voucherért, és a 2.000.000Ft.- értékű támogatásért, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share