Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Pénzért vett szeretet

Pénzért vett szeretet

Úgy tartja a mondás, hogy pénzért bármit meg lehet venni. De vajon a szeretetet is? Van aki hajlamos azt hinni, hogy ez így van.

HeartWithKey-1024x768

Kapcsolatainkba olyan mértékben beépült már az anyagiasság, hogy észre se vesszük, ha pénzért akarunk kicsikarni valakiből szeretetet. Ennek egyik legjellemzőbb megnyilvánulása a szülő-gyerek kapcsolat.

Előfordul ugyanis, hogy nagy űr tátong közöttük, így a szülő a gyerek boldogságát pénzért akarja megvásárolni. De jól van-e ez így? Természetesen nem!

MoneyLove

Még általános iskolás koromban volt egy osztálytársam, akinek a szülei pénzért vették meg a boldogságát. Tehetős családból származott, mindent megkapott, amire szüksége volt: luxuscikkek, jakuzzi a hálószobában, saját autó (13 évesen), idővel pedig kapott egy céget.

A szüleivel azonban nem volt felhőtlen a kapcsolata. Nem szerette őket, mert azon kívül, hogy mindent megkapott, idegennek érezte őket.

money-and-love-l

Nem feltétlenül kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy a pénz elvakítson és a hamis szeretet illúziójába taszítson. Ez a probléma kezd egyre jobban teret hódítani. Kapcsolatainkat nem lehet pénzzel pótolni.

kids-and-money-claratii

Az, hogy pénzzel akarunk boldogságot adni valakinek nem feltétlenül rossz. Tudni kell, hogy hol vannak a határok, és nem szabad túlzásba esni. A kapcsolatok erősségét nem a pénz adja, sokkal inkább a törődik és a másikra figyelés.

Pénzért vett szeretet
Hogy vélekedsz arról a kapcsolatról, ami a pénzre épül?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share