Pénzügyi sikersztori zsebpénztől a hitelkártyáig

Rovat

Megosztás

A felelős gondolkodás és a tudatos tervezés olyan kérdéskör, mellyel jobb mielőbb tisztába jönni, főként ha a pénztárcánkról van szó.

 Az OTP Fáy András Alapítvány O.K. Központja segítségével eddig már több ezer középiskolás diák sajátíthatta el könnyed, játékos módszerekkel a pénzügyi, gazdasági alapismereteket. Az ingyenes oktatás során első lépés az élményszerzés, majd ezt követi a lexikális ismeretek átadása.

 Idén ősztől a budapesti és a nyíregyházi központ mellett már az első külföldi helyszínen, Bukarestben is elsajátíthatják az ott élő fiatalok azokat a módszereket, amelyekkel könnyebben eligazodhatnak a pénzügyek világában és tudatosabban tervezhetnek életük minden területén. A Magyarországon kidolgozott oktatási módszertan jól alkalmazható a román viszonyok között is ugyanis az előzetes felmérések szerint hasonló jellegű hiányosságok tapasztalhatók a lakosság – és különösen a fiatalabb korosztály – pénzügyi ismereteiben. Míg egy autó vagy akár egy mobiltelefon megvásárlásakor nagyon is alaposan megnézik az emberek, mit vesznek, addig egy hiteltermék, illetve pénzügyi szolgáltatás esetében egyáltalán nem veszik a fáradtságot, hogy tájékozódjanak és alaposan mérlegeljenek.

 A következő generáció pénzügyi tudatossága országhatároktól függetlenül fontos, az ehhez szükséges oktatási-nevelési misszióban vesz most részt az OTP romániai leánybankja az O.K. Központtal karöltve. Az OTP Bank Románia támogatásával megvalósuló projekt különlegessége, hogy a trénerek három nyelven – magyarul, románul és angolul – oktatnak majd.

Az O.K. Központ oktatási módszerének középpontjában a szórakoztatva tanítás áll, a fiatalok úgy tanulhatnak a pénzügyi ismeretekről, hogy közben pozitív élményeken keresztül a hallottakat rögtön a gyakorlatban is alkalmazhatják. Az intézmény szakemberei – a budapesti és nyíregyházi központ és számos vidéki helyszín mellett – rendszeresen megfordulnak határon túli iskolákban is. Tapasztalataik szerint a diákok mindenhol nyitottak a modern eszközökkel történő, korosztály-specifikus, játékos és interaktív elemekkel színesített oktatási módszerre.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta