Pizzák és nagy falatok Horvátország fővárosában

Rovat

Megosztás

A magyarok egyik közkedvelt nyaralási célpontja Horvátország, azon belül pedig azok a kis szigetek, ahonnan csak egy ugrásnyira várja a turistákat a napfényes Adriai-tengerpart – ezúttal Horvátország fővárosáról, Zágrábról hallhattunk az Inforádió Világszám című műsorában, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével.

Mi más lenne Zágráb középpontja, ha nem a Jellasics tér?  Rengeteg étterem, pub, szórakozóhely és nevezetesség várja ott a kiutazni vágyókat, azonban a kijutás oda nem is mindig olyan egyszerű, mint ahogyan azt az ember gondolja, de ha egyszer elérünk oda, onnan már csak néhány percre vannak a legfontosabb helyek.

Azt hinnénk, hogy a pizzáknak Olaszországban van a legnagyobb népszerűsége, de Horvátországban is különösen sok vendéglő várja ezzel a finomsággal azokat, akik megéheztek. A Kastélykert húsvét mindennapján nyitva volt, és közel 30 féle pizza közül válogathattak a horvát fővárosba látogatók, de persze más éttermek ajtaja is nyitva állt a vendégek előtt.

A piacok nem csak hazánkban közkedvelt célpontok, ha vásárlásról van szó. Húsvét reggelén szinte már alig volt áru a polcokon. Ha pedig már vásárlás, akkor a termékek is legyenek egyediek. A budapesti kínálatnál már megszokhattuk, hogy igencsak szokványos ruhadarabokat kínálnak – ha eltekintünk a hagymásos, népi motívumokban gazdag ruháktól. Horvátországban viszont rengeteg olyan öltözéket árulnak, ami még jellegzetesebbé teheti megjelenésünket. Ráadásul az árak is jobbak, hiszen legalább 5-10%-kal olcsóbbak a termékek.

Éjszaka pedig a puboké a főszerep, ahol hatalmas bulikat tartanak. Bár, ha a díszítésről van szó, igencsak fura a horvátok ízlése a virágos motívumaikkal, de kétségtelenül értenek ahhoz, hogy jó kedvre derítsék a szórakozni vágyókat.

Az egyik legjelentősebb látványosság a 360° Kávézó, amely a Jellasics tér sarkán helyezkedik el, a második legmagasabb épületként. A nevéről már árulkodik, hogy csodálatos kilátás várja ott a turistákat, de maga a kávéház is érdekes, hiszen társasjátékok, hangulatos zenék és finomságok derítik jó kedvre a vendégeket.

A további nevezetességekről se feledkezzünk meg! 🙂 Ilyen a Székesegyház is, ami bár gyönyörű, renoválása legalább annyira végtelennek tűnik, mint a magyar parlamenté. A legrövidebb sikló is itt található, ahonnan eljuthatunk a Felsővároshoz és a horvát parlamenthez is. A Megtört Szívek Múzeuma sincs messze a Jellasics tértől, de a Technika Múzeum is ígér izgalmakat a 19. századi tűzoltóautókkal, és régi repülőgépekkel. A Planetárium is meglátogatható a rengeteg park mellett, valamint az Állatkert is nagy népszerűségnek örvend, de a Szent Katalin templom és a mellette lévő kolostor is sok érdekességet rejt. A Hotel Dubrovnik pedig, csupán 5 méterre van a Jellasics tértől. A barokk érsek udvar, a zágrábi mecset, a Horvát Nemzeti Színház, és a Kortárs Művészek Múzeuma szintén említésre méltó.

 

Horvátország - tudáspróba #1
Mikor állították forgalomba az első villamost Horvátországban?

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát a FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától. 😉

*a tudáspróba helyes megfejtése: 1

 

Fotók: hqwallbase.com, wallpapers5.hellowallpaper.com, i.kinja-img.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta