Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Ráírjak? Ne írjak rá?

Ráírjak? Ne írjak rá?

Avagy mikor kezdeményezhet a lány?

Lilla ujja már a billentyűzeten volt, de még mielőtt megnyomhatta volna az Entert, egy erélyes hang szólalt meg a fejében: – Nehogy megtedd, hisz nem te vagy a fiú. Udvaroljon ő!

Elbizonytalanodva dőlt hátra. Most mitévő legyen? Szerencsére egy másik, az előzőnél sokkal szimpatikusabb hang is bekapcsolódott a vitába, fülébe susogva a megoldást: – Ne hallgass rá! Ha most nem lépsz, Geri sosem tudja meg, hogy létezel.

Lilla neki adott igazat, és egy határozott mozdulattal kattintott a Küldés gombra.

A könnyebbik út

Ha egy lány szerelmes, szinte bármire képes. Nyomoz a kiszemelt után, igyekszik a közelébe férkőzni, és ha azt látja, hogy a fiú őt nem látja, megteszi az első (valójában viszont sokadik) lépést: megszólítja. Nem feltétlenül szóban: a biztonságot nyújtó képernyő mögött, egy közösségi oldalon nagyobb bátorsággal elegyedik vele beszélgetésbe. Így nem látszik, mennyire pirul, és a fiú esetlegesen elrettenő arca is rejtve marad. Ezért szívesebben, de még mindig kételyek közt kezdi írni azt a bizonyos üzenetet. Mert a kritikus hang soha nem csitul el: helyén való, ha a lány kezdeményez?

Mégis kire hallgassanak a Lillák, ezek a kétségbeesett szerelmesek?

llpt

Lovagok szoknyában

Nehéz lánynak lenni, ha gyengéd érzelmekről van szó. Ha meg is tetszik nekik valaki, nem szerencsés ezt a másik tudtára adni sem szóban, sem írásban. Különben oda a kihívás, amitől a fiú olyan erősnek, férfiasnak érezhetné magát, ehelyett amilyen gyorsan csak tud, menekül. Vagy nevetve marad, jót szórakozva a lány iránta való rajongásán. A szerelemvallásból pedig így lesz felsülés. A harmadik lehetőség sem sokkal kecsegtetőbb: kihasználja az alkalmat, ám ami könnyen jött, könnyen is megy.

Titanilla szerint más megoldást kell ilyen helyzetben kieszelni: „Szerintem jobb kerülőutakon a fiú tudtára adni, ha tetszik, és elérni, hogy ő kezdeményezzen. Például úgy intézni, hogy együtt legyenek csapatmunkában, vagy közös iskolai eseményeken. De fontos, hogy ne maradjanak kettesben, mert a fiú rögtön rájön, a lány miben is sántikál.”

Ennek ellenére nem tartja azt sem rossz döntésnek, ha a lány üzenetet ír a kiszemeltnek, de csak akkor, ha semleges dolgokról.

Pandora szelencéje

Ha a fiú félénk, vagy netalántán nem is ismeri az érte epekedőt, mert nincsen közös ismeretségi kör se iskola, akkor valóban az utolsó esély a neki küldött üzenet. De – ahogyan Titanilla is mondja – csínján kell bánni a szavakkal. Bár ezt egy minden hájjal megkent, ravasz cselszövőnek (aki valójában a szerelmi szálakat szövi) valószínűleg mondani sem kell, maga is tudja: a legfőbb, hogy az érzések rejtve maradjanak. Higgye csak azt Geri, hogy Lilla a házira kíváncsi! Ha megdobbant a szíve a levél feladójának nevét olvasva, bizonyára meg fogja tenni a második lépést, amiről büszkén hiszi, hogy az első.

Lányokat előre!
Te megtetted már az első lépést?

Szerző: Fekete Fanni

(Fotók:weheartit)

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share