Régi kedvenc új köntösben, lássuk, miről is van szó!

Rovat

Megosztás

Ősi dallamok, egy elfáradt lélek, 2 szív egymásra találása ebben a digitalizált világban, melyben keresi párját Szakács Gergő, akit egy igazi szépség vezeti a fényre a sötétből legújabb videoklipjében!

A Follow The Flow énekese feldolgozással készült, mégpedig egy igazi moldvai ősi zenét az Indulj el című dalt bújtatták modernebb köntösbe, melyben egy gyönyörű hölgy vezeti őt körbe a természetben, amikor már úgy érzi, a társadalmi elvárások a feje tetejére nőnek és nem vágyik másra, csak egy kis csendre! Először matektanárnak álltak az énekesek, akik igen sok lányt korrepetáltak, legutóbb pedig a Világom című slágerrel kápráztatták a közönséget a YouTube-on, amely megtanítja nekünk, hogyan érjük el és tartsuk meg a saját álmainkat, amikor minden összeomlik körülöttünk. A mostani szerzemény solo dal, mely a természet alapvető csodáira hívja fel a figyelmet, hiszen talán már el is felejtettük,mennyi csoda vár ránk odakint a hétköznapi teendők áradata mellett.

„Ha kiszakadok mégis egy pillanatra a kék madár hív hogy visszaadja azt amit már elfeledtem rég, hogy a csend nem zaj, s hogy csillagos az ég.”

Eredetileg a moldvai népzenét csángónak nevezték, mely a moldvai magyarok ősi, népi kultúráját igyekszik megőrízni rímek és dallamok formájában. Jellemző rá a más vidékekről nem ismert dallamok nagy száma, s az új stílus jelentéktelen mennyisége. A népi kultúra egyik legjobban ismert, legalaposabban kutatott tere az efféle hangzás, melyet Szakács Gergő is feldolgozott.

Énekesünk Instán osztotta meg követőivel, soha nem gondolta volna, hogy ilyenre vállalkozik, ám nagyon izgalmasnak találta a témát, miszerint egy ősi, népi kultúrával teli dalt hogyan lehet a mai modern világgal egybefűzni, egy teljesen más koncepciót kapni. Ma, azaz június 30-án napvilágot látott az elkészült videoklip, amely igen sok pozitív visszacsatolást kapott a komment szekcióban, sokan dícsérték őt a csodás, lírai dalszövegért, a klip koncepciójáért, a zseniális tájképekért és a megcsodálandó hajnali és éjjeli fényekért.

Az üzenet is ömagáért beszél, rámutat olyan alapvető emberi dolgokra, tényekre, csodákra, melyek felett elsiklunk a mindennapokban, pedig mi sem lehet szebb olykor, mint csak kint feküdni a zöldövezetben a nyári melegben, és bámulni a csillagos eget?!

Te szereted a népdal műfaját?

Főkép: facebook.com

Képek: instagram.com

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta