Régi vs. új Disney | Ezért készülnek nektek a felújított történetek!

Rovat

Megosztás

Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva Miki egér úgy döntött, hogy bármire is emlékezik a 2000-esnél idősebb korosztály a gyerekkorának történeteiből, abból pénzt csinál.  Idén jelent meg a Dumbo, az Aladdin és Az oroszlánkirály live action remake-je, jövőre érkezik a Mulan és A kis hableány, de a többi vállalat nyomása miatt (Macskák, Sonic) nyugodtan feltételezhetjük, hogy nem mostanában állnak le ezek a projektek.

A technológia fejlődése miatt megkerülhetetlen a régi történetek felújítása, és a viták csak segítenek abban, hogy minél többször felpattanjon a hírfolyamban a film marketingje – amire építenek is Hollywoodban. A rajzfilmek pedig legfőképp a technológia áldozatává váltak, ami remek alkalom a filmkészítőknek, hogy más változtatásokat is eszközöljenek, de ez mellékes.

Ezek a felújítások pontosan azért történnek, hogy megérthessétek, átélhessétek azt az élményt, amit a korábbi generációk.

A mai világban óriási hátrányt jelent a klasszikusoknak a képminőség, vagyis annak hiánya. Ti nem is tudjátok felfogni a 4K UHD tévén keresztül azt a csodát, amit a 1994-es rajzfilm jelentett akkor. Leginkább ránéztek, és közlitek:

Túl pixeles!

Fotó: Wikipédia

Szar a hang, hol az 5.1?

Fotó: eonline

És a 3D??

Fotó: Twitter

 

Így hát nem is tudjátok többnyire átélni azokat az érzéseket, amit a szüleitek éreztek az eredetik megtekintésekor. Pontosan ezen okból készültek el és készülnek sorra a klasszikusok feldolgozásai, bár az eredetit ismerőknek ez rossz érzés lehet, de nekik is meg kell érteni – ez nektek szól, ők már megkapták az élményt korábban, most ti kerültetek sorra.

A változtatások a sztoriban fontosak egyáltalán?

Ariel annoFotó: IGN

Ariel mostFotó: Twitter

Őszintén, nem ad a sztorihoz az, hogy Ariel fehér vagy fekete, ezen csak azok akadnak ki, akiknek nincs jobb dolguk, mint a neten vergődni egy kitalált történet misztikus szereplőjének bőrszíne miatt. Ahogy az sem ad a sztorihoz, hogy Szimba animált vagy CGI oroszlán, ahogy odamegy a halott apjához. De legalább ezen is lehetett pörögni két kört és fröcsögni – ezek az internetes kemény gyerekek fogják „lerohanni” az amerikai 51-es körzetet.

Fotó: Twitter/Disney

Akinek pedig ez nem tetszik, egyszerűen ne adjon rá pénzt. Megteszik helyette mások, akiket nem érdekel egy 25 éves rajzfilm mögött álló tüntető sereg. A felújítások miatt egy újabb generáció láthatja és élheti át a történetet a számára megszokott módon, de lehet vitatkozni is az idősebbekkel, hogy miért is kell vagy nem kell ez. Bárhogy is alakul ez a társadalmi beszélgetés, a filmek folyamatosan készülnek majd.

Szerintetek, ki a legaljasabb Disney-gonosz? Szavazzatok!

Főkép: Pinterest

PLZ

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta