Rossz lóra nem érdemes tenni, de nézni és hallgatni lehet!

Rovat

Megosztás

Megjelent Balanyi Szilárd újabb klipje, ami az elégedetlenség, a nyughatatlanság témaköreit dolgozza fel mesés kalandokon keresztül. A Rossz lóhoz készült illusztrációt Gaál Mici készítette.

Az utolsó EP-je óta, Szilárd csak kislemezeket adott ki. Közel öt évnek kellett eltelnie egy újabb teljes anyag megszületéséig, az Ego tréning-ig, mely 2020-ban jelent meg és összesen hat számot tartalmaz.

Az Ego tréning számainak különlegessége, amellett, hogy mindegyik más hangulatot áraszt és közvetít, hogy külön klipek is készülnek hozzájuk. Szilárd elárulta, hogy ennek az a célja, hogy a kisfilmekkel kicsit közelebb hozza az élő fellépések nyújtotta vizuális élményt rajongói számára. Nem mellesleg a videókkal a dalok mondanivalója is erősödik.

A Mondd vagy súgd, az Ego tréning, a Zéró gravitáció és az Okos rulett videója után, megérkezett a Rossz ló klipje is. A számot Galambos Dorinával és Kiss Flórával közösen énekli Szilárd, a szöveget Kardos-Horváth Jánosnak köszönheti.

„A refrén egy sorával kerestem meg Janót, hogy ehhez az egyhez ragaszkodom, a többit rábízom: ’Te vagy a rossz ló, nem tehetek rád’. Zeneileg is ez a legizgalmasabb dal az albumról. Az eredeti, demóváltozathoz képest ég és föld! Rá sem ismernétek”

– mesélte Szilárd.

Az énekes nemrég, március 27-én online koncertet adott Szilárd Zaj tréning @ Csend stúdió címen. „Zenélni, együtt zenélni, maga volt a földi paradicsom! Mintha ezer éve nem ihattunk volna, úgy vedeltük a megszólaló hangokat! A próbák iszonyat jó hangulatban teltek, a felvételről nem is beszélve. Egészen új, rég nem tapasztalt dimenziók nyíltak meg újra… Egy klipforgatást is beszuszakoltunk a próbák elé, így olyan volt mintha egy hetes turnén lennénk. Szombaton klipforgatás (KÖSZI), hétfő, kedd próba, szerdán pedig rögzítettünk az online session-t… Óriási feeling volt!”

A koncert a Tixa oldalán április 5-ig lesz visszanézhető.

Főkép: YouTube

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta