5 dolog, amit meg kell tenned a tavaszi szünetben

Rovat

Megosztás

Elérkezett a tavaszi szünet ideje, ami idén a koronavírus-járvány miatt más, mint a korábbi években megszokott szünet. Adunk néhány tippet, hogyan tudsz mégis feltöltődni a szünet alatt!

A koronavírus-járvány, ami már egy éve velünk van, nemcsak az oktatás általános menetét, hanem a tavaszi szünet jellegét is érintheti. Idén talán még jobban várod a szünetet, hogy kicsit elengedhesd a mindennapok terheit. A korlátozások miatt talán nem minden tervedet tudod megvalósítani a szünetben, de vannak lehetőségek, amivel így is maximálisan kihasználhatod a szünet lehetőségeit.

Legyen más, mint a többi nap!

Lehet, hogy idén a nagyobb, akár külföldi kirándulásokra nincs lehetőséged, de így sem kell lemondanod a kikapcsolódásról. A legfontosabb szempont, ami előtted legyen, hogy a szünet napjai ne úgy teljenek, mint az eddigi napjaid, vagyis ha van lehetőséged, most ne a számítógép előtt gubbassz, vagy végig a szobádban üldögélj, hanem találj más programokat!

Irány a természet!

Kiváló lehetőség arra, hogy ne csak a szobádban ücsörögj, ha elmész egyet sétálni, vagy kirándulni. Gyülekezni ugyan továbbra is tilos, de ha 1-2 barátoddal megszerveztek egy sétát a természetben, az nem jelent gondot. Mozdulj ki, kicsit legyél a szabad levegőn, és egy rövid időre engedd el a hétköznapok problémáit.

Fotózz!

Ma már a legtöbb embernek van okostelefonja, amivel csodás képeket lehet csinálni. A tavaszi szünetet használd ki arra, hogy új szempontból fedezd fel a tavasz szépségeit. Ne csupán nézd a szépségeket, hanem örökítsd is meg őket, meglátod, nagyon büszke leszel magadra néhány jól sikerült fotó után.

A tavaszi nagytakarításra is kiváló az alkalom

Bár lehet, hogy utálsz takarítani, de a szünet egy részét arra is használhatod, hogy átnézed a dolgaidat, a felesleges, megunt ruháidat kiszelektálod, rendet csinálsz a szobádban. Akár új hangulatot is adhatsz a szobádnak egy-két tavaszi motívummal, világos színekkel, meglátod, a hangulatodra is jó hatással lesz egy kis újítás.

Nagytakarítás a fejedben is!

Ha már takarítás, akkor a szünet jó alkalom arra is, hogy a gondolataidban is rendet teremts. Nyilvánvalóan megviselhet téged is a mostani időszak, de a szünet pont azért hasznos, hogy kicsit átgondold, hogyan is érzed magad, hogy hat rád a mostani időszak.

Bátran hagyj erre is időt, akár tegyél be egy kellemes zenét, dőlj hátra a kanapédon és így figyeld meg az aktuális érzéseidet.

A legfontosabb: a szünet a pihenésről szóljon!

Nem véletlenül hívják szünetnek a szünetet, hiszen kell egy kis kilépés a mindennapokból, amikor szünetet tartunk, megállunk, és kicsit hagyjuk, hogy rápihenjünk a következő időszakra. Számodra is szóljon erről a tavaszi szünet, bármilyen programot, teendőt is választanál, azt úgy tedd, hogy ne terheld le nagyon magad, és a pihenésre is maradjon időd.

Forrás: giphy.com

Te örülsz a tavaszi szünetnek?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta