Ezt nézed:  / 18+ / Hírhedt sorozatgyilkosok

Hírhedt sorozatgyilkosok

A nevükre és az arcukra mindig emlékezni fognak az emberek. Ők azok, akik nem okos találmányokkal, izgalmas filmekkel vagy a vonzó megjelenésükkel írták be magukat a történelembe, hanem hírhedt tetteikkel. Ők a legismertebb sorozatgyilkosok.

1. Charles Manson

Képtalálat a következőre: „charles manson”

Az egyik legismertebb amerikai sorozatgyilkos, olyannyira, hogy Marilyn Manson is tőle kölcsönözte a művésznevét. A gyerekkora nem volt felhőtlen, édesanyja prostituált volt, a kis Charles pedig maga is bűnözővé cseperedett. Lopott, csalt, lányokat futtatott, ám gyilkolni csak később kezdett. A 60′-as években egy hippi szektát gyűjtött maga köré, akikkel aztán több gyilkosságot is elkövettek. Az ő áldozatuk Sharon Tate színésznő is, Roman Polanski rendező akkori felesége. A nő nyolc hónapos terhes volt. Manson ma is egy kaliforniai börtönben tölti büntetését, legközelebb 2027-ben kerülhet szóba szabadlábra helyezése.

2. Ted Bundy

Képtalálat a következőre: „ted bundy”

Theodore Robert ‘Ted’ Bundy tipikusan az a fajta gyilkos, akiről senki nem gondolná, hogy képes akárcsak szóban megbántani a másikat. Jóképű, sármos, megnyerő modorú fiatalembernek ismerte mindenki. Aztán jött a hidegzuhany. 1974 és 1978 között fiatal lányokat erőszakolt meg és gyilkolt meg az Egyesült Államokban. Megerőszakolta, majd megfojtotta vagy agyonverte őket, ezután újra közösült  a hullákkal. Áldozatai mind vékony, hosszú, barna hajú fiatal nők voltak. 30 lány meggyilkolását vallotta be, de ennél többre gyanakodtak nyomozást vezető rendőrök.

3. A Zodiákus

Képtalálat a következőre: „the zodiac killer”

Másik nevén a horoszkópos gyilkos, aki a ’60-as években, Észak-Kaliforniában szedte áldozatait. Nevét arról a jellegzetes jelképről kapta, amit aláírásként használt. Ténykedéséről film is készült. A Zodiákust a mai napig nem sikerült azonosítani és elkapni, annak ellenére, hogy többször is felvette a kapcsolatot szerkesztőségekkel, a rendőrséggel és kódolt üzeneteket hagyott. Bevallása szerint 37 gyilkosságot követett el, de csak 5 esetben nyert bizonyosságot, hogy Ő volt az elkövető. Kést vagy lőfegyvert használt, párokra és egyedülállókra is rátámadt.

4. Aileen Wuornos

Képtalálat a következőre: „Aileen Wuornos”

Aileen nem az első női sorozatgyilkos volt, de megihlette a filmkészítőket, akik The Monster címmel megörökítették rémtetteit. A zűrös csalási háttérrel és zaklatott gyerekkorral rendelkező nő súlyos alkohol-és drogfüggőséggel küzdött, szenvedélyei finanszírozását pedig prostitúcióból oldotta meg. Állítása szerint hét férfit ölt meg 1990-1992 között, csakis olyanokat, akik megerőszakolták vagy megpróbálták megerőszakolni. Hangoztatta, hogy minden esetben csupán jogos önvédelmet alkalmazott. 2002-ben injekció általi halálra ítélték. Halála napján 800 nő tüntetett az ítélet ellen.

Képek: thoughtcatalog, biography, escapistmagazine, wikipedia, alchetron

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share