Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Sminktippek Zsófitól

Sminktippek Zsófitól

Sorozatunk Zsófija most sminktippek sokaságával próbál segíteni nektek, elmondja, hogy ő mikor és hogyan sminkel, hová milyen sminket tesz fel, tehát egy teljes betekintést nyújt abba, hogy megtudhassátok, ő hogyan dobja fel magát egy kis sminkkel egy-egy fáradt napon. 

“Nem minden alkalommal sminkelem magam, például, ha  csak kiugrom a boltba, vagy elszaladok vásárolni, találkozom a legjobb barátaimmal, akkor egyértelmű, hogy nem fogom az időmet sminkeléssel tölteni. Viszont, ha tudom, hogy fontos jelenésem lesz, esetleg olyan emberekkel találkozom, bulizni megyek, vagy csak szimplán kicsit szeretném feldobni a napom, akkor leülök az asztalhoz és nekilátok  a pingálásnak”

– meséli Zsófi arra a kérdésre válaszolva, hogy ő mikor használ leginkább sminket a bőrén.

zsófi

“Azonban mielőtt elkezdem a sminkelést még egy pár fontos lépést mindenképp megteszek. Fürdéskor arctisztító habbal vagy géllel lemosom az arcom, illetve hetente egyszer arcradírt és testradírt is használok, ami segít eltávolítani a bőr elhalt hámsejtjeit. Azonban figyeljetek arra, hogy ezt a lépést nem szabad túl gyakran ismételni. A maszkok, illetve radírok használata heti vagy havi 2-3 alkalommal elegendő. Viszont az, hogy milyen termékeket használunk egyáltalán nem mindegy, mindenkinek a bőrtípusához megfelelő szereket kéne használnia, ezért javaslom, hogy konzultáljatok egy szakemberrel, mielőtt bizonyos produktumokat elkezdtek használni”

– tanácsolja nézőinek Zsófi.

“Egyes dolgokkal jobban árthattok a bőrötöknek, mint ahogy az használna”

– teszi hozzá.

“A megtisztított bőrre én minden fürdés után testápolót, illetve az arcomra hidratáló arckrémet viszek fel. Általában vizes bázisú készítményeket használok, ugyanis ezek gyorsan beszívódnak és például nyáron különösképpen előnyös, ugyanis a nagy melegben nem olvad le rólad. Télen a nagy hideg egyébként mindig megviseli a bőrünket, ilyenkor érdemesebb kicsit zsírosabb  cikkeket használni, amelyek mélyen hidratálják bőrünket. Miután a hidratálás megtörtént, kezdődhet a sminkelés”

– magyarázza Zsófi.

Zsófi

“Mivel nagyon precíz vagyok és szeretem, ha a sminkem tökéletes és egyforma mindkét szememen (ami valljuk be nagyon nehéz, ugyanis a két szemünk, arcféltekénk nem teljesen szimmetrikus) így a sminkelés nálam sajnos mindig elhúzódik. Ha például dolgozni megyek előtte, csak minimális sminket szoktam feldobni magamra. Mivel az én szemöldököm nagyon vékony és ritka, először egy világos szemöldökceruzával kihúzom azt. Ez szerintem egy szép kontúrt ad az arcnak. Utána a szemvonalamat húzom ki szemceruzával vagy szemhéjtussal, attól függ, éppen milyen kedvem van. A szemceruzából egyébként kimondottan kedvelem a barna tónusokat, amelyek a zöld szemszínt szépen kiemelik. Ezután a szempillaspirált viszem fel egy rétegben, majd ha ez megszáradt, még egy réteg spirált festek rá, hogy minél dúsabbnak tűnjenek a pilláim. Egyébként mostanában a 3D-s műszempillára kattantam rá, ami csodálatos tekintetet tud varázsolni és ebben az esetben nincs is szükség szempillaspirálra, sőt, kb. semmilyen sminkre. Utolsó lépésként az arccsontomra teszek egy kis arcpirosítót és indulhat is a nap”

– meséli sminkelési tanácsait a való életben már egyetemet végzett leányzó.

“Viszont a legfontosabb dolog, amit nem szabad elfelejteni: a nap végén mindig távolítsátok el a sminket, hogy az este folyamán a bőr tudjon lélegezni”

– fejezi be tanácsainak sorát Zsófi.