Strandolj a kutyáddal!

Rovat

Megosztás

Nem ér rá a legjobb barátod, hogy a Balatonban fürödjön veled – ezt meg honnan veszed? Blöki a legnagyobb izgalommal várja, hogy meghódítsa veled a vízpartot!

Érthető, ha a kérdéssel kapcsolatban kétségek gyötrik a kutya gazdáját: mi van, ha az állat a vízbe piszkít vagy zavarja a pihenni vágyókat? Nem mindegy hát, melyik strandra viszed magaddal kiskedvencedet. Szerencsére ma már kereken harminc hazai strand várja szeretettel a négylábúakat is, az ország számos pontján.

Mindez az EB OVO Egyesületnek is köszönhető, mely azért küzd, hogy a kutyások bátran vihessék a vízpartra háziállatukat.  A változás szembetűnő: tavaly csupán huszonhat helyszín közül válogathattak.

De mégis hol?

A magyar tenger területén mindössze három kutyabarát strandot találni. A Balaton vizébe ráadásul nem is szabad bevinni a kutyát, csak ha hajóról csobban bele.

A nagyobb városok közül Szegeden, Veszprémben, Zalaegerszegen, Sopronban vannak ilyen jellegű strandok. Az EB OVO térképen gyűjtötte össze őket:

11390207_959248857430360_3896279393205665980_n

Ahogy a térkép is jelzi, mielőtt útra kelnél, nézz utána, biztosan nyitva-van-e még az adott strand. Ha ugyanis  tilosban, azaz hivatalos fürdőhelyen jársz, akár ötmillió forintra is megbüntethetnek.

És persze azt sem árt letesztelni, kutyád szereti-e a vizet. Noémiék Fülese például irtózik tőle: ” Amikor próbáltuk megmosdatni, elmenekült előlünk”- mesélte a fiatal gazdi. Az ő kedvence tehát valószínűleg marad a jól bevált  napozásnál ebben a tikkasztó kutyamelegben.

kutystrnd

Kutyameleg
Te elvinnéd a kutyádat strandra?

Szerző: Fekete Fanni

(Fotók: weheartit, ebovo.hu)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta