Szabó Ádámnak is egy a célja: Bécsbe akar kijutni

Rovat

Megosztás

Telefonvégre kaptuk Szabó Ádám énekes-harmonikást, és kifaggattuk, hogyan készül az Eurovízió középdöntőjére!

Korábban már szerepeltél hasonló dalversenyeken, hogy érzed, A Dal 2015-ben miként fogsz teljesíteni?

Eddig két tehetségkutatóban vettem részt, az egyik a Csillag Születik volt, a másik az X- faktor. Az egyikben harmónikásként, a másikban teljesen más pályán mozogva, énekesként indultam. Most emiatt is nagy a nyomás rajtam, mert az emberek elvárják, hogy A Dalban is helytálljak, és bizonyítsak. Ennek ellenére A Dalt nagyon szeretem, és annyira magaménak érzem, hogy szerintem nem nagyon fogok foglalkozni az izgulással, hanem el tudom engedni magam, és tiszta szívből tudok majd énekelni.”

Mesélj a dalodról, a Give me your love-ról, amivel bejutottál az első 30-ba?

“A barátnőmmel való kapcsolatom inspirált a megírására. Volt egy nehéz időszak, amikor nem voltunk túl jó passzban, és ennek hatására ez a dal kijött belőlem. Leültem egy zongorához ,és az alapötlet 10 perc alatt megvolt. Ez egy nagyon érzelmes és őszinte dal. Elsősorban a barátnőmnek írtam, de mindenkinek szól, aki szeret szerelmesnek lenni. Lehet hogy egy kicsit közhelyes, de arra szerettem volna a figyelmet felhívni, hogy a mai világban az igazi érzelmek és kapcsolatokra kellene koncentrálni. Tartsunk ki amellett, akit szeretünk és ne dobjuk el csak úgy.”

Miért döntöttél úgy, hogy angolul énekled a dalodat?

“Próbáltam magyar szöveget írni, de nem boldogultam vele, mert még szerintem nem vagyok olyan szinten, hogy igazán jó magyar szöveget írjak. Szerettem volna azt is,  hogy ha kijutunk az Eurovízióra, sokan értsék, miről szól a szöveg. Az adás után egyébként az eredeti magyar szöveget publikussá teszem, hogy azok is megértsék, akik esetleg nem tudnak angolul.”

Írtál már ezelőtt is saját dalokat?

“Foglalkozom dalszerzéssel, bár a Liszt Ferenc Zeneakadémia és a fellépések mellett azért erre nem nagyon jut időm. Azonban időről időre élek át olyan érzelmeket, amiket csak így tudok feldolgozni. Ilyenkor írok dalokat, ebbe menekülök és általában megéri, mert jó dolgok születnek. Ezt az is bizonyítja, hogy A Dal 2013-ba is saját számmal jutottam be.”

Ebben most nem fogsz harmonikázni?

“Szerepel majd benne harmonika, mert erről ismernek az emberek, de az éneklést nagyon megnehezíti. Ahhoz, hogy három percen keresztül hibátlanul énekeljek, egy 15 kg-os harmonika nem passzol. Most új énektanárhoz is járok, Török Andrishoz, akivel új légzéstechnikát tanulunk. Ezt pedig teljesen másképp lehet megvalósítani hangszerrel, mintha csak szabadon kellene énekelnem. Azt azért elárulom, hogy a harmonika ott lesz valamilyen formában a színpadon, de ez még maradjon titok.”

Ha nem harmonikáznál, milyen más hangszert választanál?

“Két hónapja vettem egy gitárt, amin rettenetesen szeretnék megtanulni, de sajnos a suli és fellépések mellett nincs időm, így ez még csak terv. Tudok viszont zongorán (a Give me your love zongorakíséretét is Én játszottam fel) és trombitán is játszani. Még zeneiskolában a harmonikával párhuzamosan tanultam trombitázni, az sajnos mára háttérbe szorult, de ha van rá alkalmam, kölcsönkérem a zenésztársamtól egy-két fújás erejéig.”

Van még ennyi fellépés után lámpalázad?

“Bennem mindig van egy kis egészséges drukk. Szerintem, ha ez nincs meg valakiben, az vagy nem veszi komolyan, amit csinál, vagy vérprofi.

Úgy gondolom, ha egy zenész komolyan veszi amit csinál, természetes, ha van egy kis izgulás…aki azt mondja, hogy nem izgul soha, az nem mond igazat.”

Hogyan készülsz a középdöntőre?

“Sokat gyakorolok. Az énektanárommal minden nap találkozom és edzőterembe is járok. A fellépésig 1000 felülés a cél minden egyes nap, hiszen a magas hangok kiénekléséhez stabil támaszra van szükség, vagyis erős hasizomra.”

Drukkolunk Ádámnak és sok sikert kívánunk a szombati középdöntőhöz!

Hallgasd meg Ádám dalát!

 

https://www.youtube.com/watch?v=fg9w8YrBTBQ

 

 

Szabó Ádám interjú
Neked melyik a kedvenc Szabó Ádám dalod?

Képek:rtalent

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta