Szemérmetlenül megbámulják a nőket Egyiptomban

Rovat

Megosztás

Ne essünk zavarba, ha Egyiptomban megbámulnak minket, mint turistákat, de azon se csodálkozzunk, ha a túl kihívóan öltözködött nőkkel kikezdnek – az Inforádió Világszám műsora ezúttal a fáraók országában járt, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével.

Az egyiptomi lakosokra jellemző, hogy nagy csodálattal tudják bámulni a turistákat, de a zsúfolt utcákon az sem kizárt, hogy a már elkelt nőket is követik a meghódítás reményében. Jó tanácsként, a megoldás nem ez…

… mert akkor megeshet ez is…

…. hanem inkább csak határozott utasítással mondjuk azt, hogy „haram” vagy „sibní le wahdi”, ami annyit jelent, hogy „szégyen” és „hagyjon békén!”.

Kihívásokkal a zsúfolt piacokon is szembenézhetünk, ahol az árusok nem csak, hogy tárt karokkal várnak, de egyenesen a képünkbe rohanva kínálják portékájukat, és addig nem hagynak szabadulni, ameddig nem vásárolunk. Az alkudozás kötelező Egyiptomban, ha nem tesszük megsértődnek, ha viszont jól alkudunk, akkor még meg is ajándékoznak minket apróságokkal. A harmadik megoldás, hogy szó nélkül, a termékükre rá sem nézve próbálunk mellettük elsuhanni, de megsúgom, több mint valószínű, hogy ez nem fog sikerülni észrevétlenül.

Egyiptom - bámulás
Téged zavarna, ha megbámulnának Egyiptomban?

A borravaló nem csak jól jön nekik, de van hogy el is várják az embertől a baksist. Előfordult már az is, hogy a pilóta addig nem indult el a repülőgéppel, amíg kellő kenőpénzzel meg nem jutalmazták.

Taxival pedig kész élmény utazni. Azt felejtsük el, hogy nem adunk konkrét célpontot a sofőrnek, mert akkor elég valószínű, hogy valamelyik bazár előtt fogunk parkolni, hogy ismét esélyt és lehetőséget adjanak nekünk a költekezésre.

Aggodalomra azért nincs ok. Az egyiptomiak feltűnten mosolygós és kedves emberek, ha bármi baj történne, pillanatok alatt hatalmas tömeg gyűlök össze a bajba esett segítségére.

Egyiptom nevezetességeiről ódákat lehetne zengeni és órákon át sorolni. De mi más lenne a legnagyobb turistalátványosság, ha nem a piramisok?! Régen nem csak, hogy fel lehetett mászni a piramisokra, de versenyt is futottak, hogy ki ér fel hamarabb. Ezt – sok máshoz hasonlóan – szintén betiltották az utóbbi években, de ehelyett tevegelhetünk a perzselő egyiptomi homokban, akár a piramisok mellett is.

Ahová érdemes betévedni Egyiptomban:

  • Kairó (főváros)
  • Alexandria
  • Hurghada
  • Sharm el Sheik
  • Gízai piramisok
  • Nílusi hajóút
  • Királyok völgye
  • Asszuán
  • Luxor

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát a FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától. ;)

Fotók: images.medicaldaily.com, media.tumblr.com, imageserver.moviepilot.com, a.abcnews.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta