Szerelemmánia 1. – Örökké szerelmes akarok lenni!

Rovat

Megosztás

Szerelmesnek lenni semmi máshoz nem hasonlítható érzés, tulajdonképpen egy olyan módosult tudatállapot, aminek eléréséhez azonban nincs szükséged semmilyen drogra. Éppen ezért előfordulhat az is, hogy pontosan úgy függővé válsz a szerelemtől, mint más a kábítószerektől, a cigitől vagy épp a csokitól.

Aki szerelmes, arra gyakran mondja a környezete, hogy olyan, mintha nem is ő lenne, teljesen megváltozott, alig lehet ráismerni. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lennél már önmagad, csak olyan új, eddig ismeretlen oldaladat hozhatja elő a szerelem, amivel ők még nem találkoztak.

Ilyenkor azon kaphatod magad, hogy nehezedre esik koncentrálni bármire, ami nem a szerelmeddel kapcsolatos, a gondolataid csaponganak, de csakis körülötte forognak. Ha nem vagy vele, akkor is csak ő jár a fejedben, és számolod vissza a pillanatokat, amíg újra láthatod; álmodozol, hogy milyen lesz majd vele, és szenvedésnek tűnik a nélküle eltöltött idő. Amikor pedig végre találkoztok, a hetedik mennyországban érzed magad, és arra gondolsz, ha ez a szerelem, örökké szerelmes akarsz lenni.

loveyouforever

Csak hogy ez az állapot ritkán tart örökké, mert ahogy egyre jobban megismeritek egymást, egyre több időt töltötök együtt, úgy alakulnak át lassan az érzelmeid is. Csillapodnak, finomodnak, már nem izgulsz annyira a randi előtt, és könnyebben elviseled utána az elválást is. Ez persze nem azt jelenti, hogy már ne szeretnéd a másikat, csak az érzéseid változnak, ahogy a szerelem intenzitása csökken, ahhoz képest, amilyen a kapcsolatotok legelején volt.

Sokan ilyenkor úgy érzik, hogy elveszítettek valamit, szinte gyászolják azt az érzést, ami a kapcsolat elején megvolt: az újdonság varázsát és az izgalmat. Egyre többet gondolkoznak azon, hogy milyen jó lenne ezt az érzést újra átélni: az ismerkedést, a flörtölést,  a „pillangókat” a gyomorban, a szívdobogást, az álmatlanul, de álmodozással töltött éjszakákat…

És vannak, akikben ez a vágyakozás a szerelembe esés iránt olyan erős, hogy kilépnek a jól működő kapcsolatukból is, hogy újra halálosan szerelmesek lehessenek. Ismét belezúgnak valakibe, a felhők fölött járnak, annyira boldogok… majd amikor kezd szétoszlani a rózsaszín köd, újra vágyakozni kezdenek a szerelem érzése után, és minden kezdődhet elölről.

(képek: http://happinessweekly.org/ , http://www.luckywallpapers.com/)

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta