Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Szerelemmánia 1. – Örökké szerelmes akarok lenni!

Szerelemmánia 1. – Örökké szerelmes akarok lenni!

Szerelmesnek lenni semmi máshoz nem hasonlítható érzés, tulajdonképpen egy olyan módosult tudatállapot, aminek eléréséhez azonban nincs szükséged semmilyen drogra. Éppen ezért előfordulhat az is, hogy pontosan úgy függővé válsz a szerelemtől, mint más a kábítószerektől, a cigitől vagy épp a csokitól.

Aki szerelmes, arra gyakran mondja a környezete, hogy olyan, mintha nem is ő lenne, teljesen megváltozott, alig lehet ráismerni. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lennél már önmagad, csak olyan új, eddig ismeretlen oldaladat hozhatja elő a szerelem, amivel ők még nem találkoztak.

Ilyenkor azon kaphatod magad, hogy nehezedre esik koncentrálni bármire, ami nem a szerelmeddel kapcsolatos, a gondolataid csaponganak, de csakis körülötte forognak. Ha nem vagy vele, akkor is csak ő jár a fejedben, és számolod vissza a pillanatokat, amíg újra láthatod; álmodozol, hogy milyen lesz majd vele, és szenvedésnek tűnik a nélküle eltöltött idő. Amikor pedig végre találkoztok, a hetedik mennyországban érzed magad, és arra gondolsz, ha ez a szerelem, örökké szerelmes akarsz lenni.

loveyouforever

Csak hogy ez az állapot ritkán tart örökké, mert ahogy egyre jobban megismeritek egymást, egyre több időt töltötök együtt, úgy alakulnak át lassan az érzelmeid is. Csillapodnak, finomodnak, már nem izgulsz annyira a randi előtt, és könnyebben elviseled utána az elválást is. Ez persze nem azt jelenti, hogy már ne szeretnéd a másikat, csak az érzéseid változnak, ahogy a szerelem intenzitása csökken, ahhoz képest, amilyen a kapcsolatotok legelején volt.

Sokan ilyenkor úgy érzik, hogy elveszítettek valamit, szinte gyászolják azt az érzést, ami a kapcsolat elején megvolt: az újdonság varázsát és az izgalmat. Egyre többet gondolkoznak azon, hogy milyen jó lenne ezt az érzést újra átélni: az ismerkedést, a flörtölést,  a „pillangókat” a gyomorban, a szívdobogást, az álmatlanul, de álmodozással töltött éjszakákat…

És vannak, akikben ez a vágyakozás a szerelembe esés iránt olyan erős, hogy kilépnek a jól működő kapcsolatukból is, hogy újra halálosan szerelmesek lehessenek. Ismét belezúgnak valakibe, a felhők fölött járnak, annyira boldogok… majd amikor kezd szétoszlani a rózsaszín köd, újra vágyakozni kezdenek a szerelem érzése után, és minden kezdődhet elölről.

(képek: http://happinessweekly.org/ , http://www.luckywallpapers.com/)

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share