Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Szexi-e a tetoválás?

Szexi-e a tetoválás?

Ha a borító miatt kattintottál, akkor máris megtudtad a választ a címben feltett kérdésre! Hogy szexi-e a tetoválás? Persze, ha úgy mutatják be, hogy szexi legyen! Kinek le lenne szexi egy csinos felsőben lévő lány (vagy egy szexi ingben feszítő srác), sejtelmesen előficcenő cicik közt megbúvó, vagány tetkóval? 

A tetoválásról ma már szinte mindent tudunk, hiszen könyvek százai, oldalak ezrei kínálnak nekünk információt erről a különleges testmódosításról. A “jó-e vagy sem” kérdésen szerencsére már túl vagyunk, elfogadta a mi kultúránk is, és egyre kevésbé számít kirívónak, ha valakinek tetkója van, egyre több munkahelyen teljesen elfogadott már egy tetovált kar látványa. Ha szeretnéd gyorsan tesztelni a tudásod, íme egy korábbi kvízunk tetkó témában! Olyasmiket tudhatsz meg belőle például, hogy a bőr melyik rétegébe viszik be a festéket!

Persze talán, nem is ilyen egyszerű ez a nagy tetkó-kérdés… Mint, minden, ami emberekkel és ízléssel kapcsolatos, gyakorlatilag eldönthetetlen. Mondhatja A, hogy a tetkó minden esetben szexi, mire B azt válaszolja: így gondolnád akkor is, ha egy hatalmas koponya virítana a párodon? Mondjuk egy nem annyira szép kivitelezésű…? Valószínűleg A azonnal meggondolná magát. De az is lehet, hogy nem, mert A-nak önmagában a tetovált bőr tetszik. A tetovált emberekben van valami vadság. És a vadságban, vadócságban van valami szexi. Vagy csak ezt gondoljuk róluk? Ez egy régi sztereotípia, ami még mindig tartja magát? Vagy igaz lenne? Te mit gondolsz?

Tény, hogy bátorság igenis kell hozzá, mert a tetoválás fáj. De legalábbis kellemetlen. Lássuk be, amikor egy tűvel szurkálnak minket hosszasan, az nem jó érzés. Tény, hogy hallani olyan sztorikat: a barátom elaludt, miközben tetoválták, vagy XY olyan érzékeny testrészre tetováltatott, hogy… De azért még mindig nem ez a jellemző.

“A tetoválás egész életre szól, a személyiség részévé válik. Egyesek szerint a viselője sorsára, életútjára is kihat a bőrén viselt szimbólum.” – tima-világa.blog.hu

Sokan akkor tetováltatnak, ha valami komoly, nehéz, fájdalmas, vagy épp ellenkezőleg, vagy nagyon örömteli, boldog esemény történt velük, és úgy érzik, már sosem leszenk ugyanolyanok, az életük már sosem lesz ugyanolyan, mint az élmény előtt volt. Az egyetlen, amit biztosan állíthatunk, hogy a tetoválás szexisége fejben és lélekben dől el. 

Hogy segítsünk eligazodni, pár idézetet is kerestünk nektek magyar és külföldi sztároktól, íróktól, színészektől, ők hogyan látják a tetoválást, a tetováltatást. Hát, nem értenek egyet, az már biztos! Olvassátok végig, és talán hozzásegítenek benneteket a saját válaszotok magabiztos megtalálásához!

  • A tetoválás egy életre szóló emlékeztető, a nagy felismerések vagy a fontos elhatározások maradandó nyoma. –  Angelina Jolie (Amerikai színésznő, azt hiszem nem kell bemutatnom nektek 😉 )
  • Gyűlölöm a tetoválásokat. Csak az tesz magára jeleket, aki nem tudja, hogy kicsoda. Igaz, senki sem tudhatja igazán, hogy kicsoda, ezért inkább úgy fogalmaznék, hogy az teszi magára, akit nem is érdekel, hogy kicsoda. – Gerlóczy Márton (Az egyik legismertebb kortárs magyar író.)
  •  A múltad olyan, mint egy tetoválás: ha akarod, eltüntetheted, de azzal együtt teljes a történeted. – Papp Diána (A JOY és a Nők Lapja írója, újságíró)
  • Sosem értettem, miért csináltat valaki tetoválást magára. Jobb dolguk is akadhatna, mint elcsúfítani a testüket. Ugyanakkor megkönnyíti az azonosítást. – Philip Kerr (Számos rangos díjjal kitüntetett angol író.)

Érdekes cikkgyűjtemény a tetoválásról (itt találhatsz laza “mit jelent, ha itt vagy ott van tetkód” típusú #mostmegmondjuk cikkeket, és tudományos megközelítést is! Jó böngészést!

És még valami: ahogyan a legtöbb dolog az életben, a tetoválás is akkor lesz igazán hatásos, szuper és mindig pozitív emlék, olyan részünk, amire büszkék vagyunk és szeretjük, ha valóban önazonos. Ha azért készült, mert tényleg, 100%-ig biztosak voltunk a döntésünkben, utánajártunk a jelentésének. Ha úgy éreztük, és a mai napig is úgy érezzük: mi ezzel vagyunk teljesek, egyszerűen mindig is ott volt a testünkön, csak egy ideig nem volt látható.

*

Képek: pexels.com

Szexi-e a tetoválás?
Szerinted szexi a tetoválás?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share