A szexi modellek ruhakölteményei a fenntartható jövőre hívják fel a figyelmet

Rovat

Megosztás

A Tiszta Városok rendezvényt, ami húsz éves múltra tekint vissza, idén virtuálisan rendezték meg. Az eseményen láthattuk a hulladékruha-szépségverseny résztvevőit, és azt is megtudhattuk, ki nyerte  a 100 ezer forintot a kvíz kitöltéséért.

A Tiszta Városok Mozgalom a Tiszta Városok Egyesület tevékenysége már mint egy 20 éve, célja az egyetemes környezetvédelmi értékek védelme és a környezetvédelmi célok népszerűsítése Európa és a világ városaiban. A Tiszta Városok egyesület partnereivel közösen különböző európai városokban Tiszta Városok rendezvényt szervez. A hulladékruha-tervezői pályázat a legsikeresebb része a projektnek.

Az újrahasznosítható hulladék anyagokból készített ruhákat gyönyörű modellek mutatják be és ők egyben versenyeznek is, ezzel is népszerűsítve a környezetvédelem értékeit. A virtuális rendezvényen külhoni magyar versenyzők is részt vehettek.

A zsűri a kreativitást, a kivitelezést, a hordhatóságot vette figyelembe, illetve szempontjai között szerepelt, hogy az adott modell stílusához mennyire passzolt az általa megálmodott ruhaköltemény.

Maklári Tót Attila, a zsűri nevében rámutatott arra, hogy értékes és jövőbemutató gondolatokat hallhattunk a részvevőktől.

Azok a lányok, akik ezeket a ruhakölteményeket létrehozták, a fenntartható jövőre hívták fel a figyelmet.

 

Különdíjat kapott a hetes számmal indult Kiss Regina, a kilences számmal indult Ternák Bianka, a tizenegyes sorszámú Szick Petra Dóra, a tizennégyes sorszámú Fülöp Krisztina, és a huszonegyes sorszámú Szikora Cintia. Jutalmuk, hogy eltölthetnek egy-egy wellnesshétvégét a négycsillagos ráckevei Duna Relax Hotelben, a korlátozások feloldását követően.

A második udvarhölgy, a verseny harmadik helyezettje a tizenkilences sorszámmal indult Fekete Vivien lett.

Az első udvarhölgy, s ezáltal a verseny második helyezettje a hatos számmal indult, 17 éves Kovács Vivien lett, aki a szlovákiai Komáromból származik, és jogi pályára készül.

A zsűri egyöntetű döntése alapján az első helyezett, a verseny királynője Laczkó Valentina lett, aki Kisvárdán született, 5 évvel ezelőtt költözött Budapestre. Az első három helyezett 100 000 forintos ösztöndíjban is részesül a címek mellett.

A Tiszta városok mozgalom része egy nagyszabású középiskolai környezetvédelmi verseny is, aminek első helyezettje Antal Ádám lett, aki 100 ezer forintos ösztöndíjban részesül. Továbbá az első 30 helyezett ajándékcsomag, az első 80 helyezett kisebb ajándékcsomag kap, az oklevelek mellett.

Az eseményt élőben a ráckevei Duna Relax Hotelből közvetítették a Miss Éden Facebook-oldalán.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta