Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / A sziget, ahol motorral járnak iskolába a diákok

A sziget, ahol motorral járnak iskolába a diákok

Az Inforádió Világszám műsorvezetője, dr. Kiss Róbert Richard Dubaj után Indonéziába is ellátogatott. Főleg Bali szigetén töltött el sok időt, ahol a rengeteg érdekesség mellett még az iskolai életről is mesélt a hallgatóknak.

Balin általában taxival, autóval vagy kismotorral utaznak a helyiek. Jobbkormányos autók vannak és baloldali közlekedés, azonban a dugó itt sem marad el, hiszen a sziget viszonylag kicsi, és ahhoz képest némileg sokan élnek a régióban. Az árak alacsonyabbak, mint nálunk, ezért lehet az, hogy – magyar forintra átszámítva – akár 10 ezer forint körüli összegért is furikázhatja magát taxival egy turista egész nap. A legnagyobb érdekesség még is talán az, hogy a fiatal nebulók, akár még motorral is mehetnek iskolába.

„Ami érdekes még, hogy a középiskolások és a kisiskolások is kismotorral közlekednek, azzal járnak iskolába. Mindenki egyenruhát visel. Különböző szinten, különböző egyenruha van és intézményenként is eltérhet az egyenruha. Ha valaki nem dől fel a kismotorral, akkor már vezetheti is azt, úgyhogy nem véletlen, hogy így járnak a kicsik iskolába és motoroznak az autók között. Elég veszélyesnek tűnik, de ők azért nem aggódnak.”

– mesélte a műsorvezető, aki azt is elmondta, hogy Indonéziában sok gyermek születik, tehát a gyermekhalandóság nem olyan nagy, mint például Afrikában. A helyiek pedig, tapasztalatai szerint rendkívül kedves és korrekt emberek.

 

 Még több érdekesség az Inforádió Világszám műsorában. Hallgasd online is!

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

Fotók: dr. Kiss Róbert Richard

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share