Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Szimpi vagy neki, vagy csak kamuzik? – Olvass az emberek gesztusaiból!

Szimpi vagy neki, vagy csak kamuzik? – Olvass az emberek gesztusaiból!

Keresztbe tett lábak, görnyedt testtartás, kéztördelés, állvakarás – megannyi jel, amiből a gyakorlott emberismerő olvasni tud. Valóban szimpi vagy neki, vagy csak kamuzik? – kiderül, ha megfigyeled az arcmimikáját vagy figyeled a kéz- és lábtartását. Közléseinknek ugyanis kevesebb mint 10%-a verbális, azaz szavakkal történő. A többi főleg változatos gesztusokból tevődik össze.

A szem a lélek tükre – A régi közmondás valóban igaz

Aki sokat pislog ideges, aki a szempilláit rebegteti tetszeni akar. Az a fiú, aki beszélgetés közben jobbra-balra tekinget zavarban van esetleg félénk vagy bizonytalan. Figyeld meg egészen közelről a kiszemelt fiú pupilláit! Ha nagy, kerek (kitágult) miközben beszélsz hozzá – megnyugodhatsz: 100%-ban tetszel neki. 😀 Az is a szimpátia, az érdeklődés jele, ha valaki beszélgetés közben szinte elejétől-végéig szemkontaktust tart veled. 🙂 Aki kerüli a pillantásod beszéd közben gyakran megbízhatatlan, vagy „sunyi” karakter.

Kézzel-lábbal – árulkodó gesztusok

Aki akaratlanul is távolabbról hallgat téged, nem szeretne „közel kerülni” hozzád, illetve szándékosan „tart távolságot” tőled. Aki karba font kézzel hallgatja a beszéded, illetve keresztbe teszi lábait, s így ül, miközben hallgat téged, önkéntelenül is azt jelzi, hogy elzárkózik, elutasít, nem érdeklődik. Amikor egy ember megtámasztja az arcát, gondolkodó-töprengő pózban ül. A hazugság gyakori jele, amikor az illető szája elé teszi a kezét beszéd közben. Az a fiú, aki beszélgetés közben a testével másfelé fordul kevésbé érdeklődik a téma – vagy rosszabb esetben – irántad… :/

Adj egy ötöst! (=pacsi) vagy kézfogás?

Gyakori, hogy kézfogáskor az illető kézfejét lefelé fordítja – s a tiéd fölé helyezi. Ilyenkor azt jelzi, hogy uralni akarja a helyzetet. Abban az esetben, ha valaki erősen megmarkolja a kezedet és belenéz a szemedbe üdvözlés közben, valószínűleg egyenes jellemű emberrel találkozol. Akinek „hervadt hernyó” kézfogása van, általában kevésbé magabiztos, esetleg még sumák fazon is lehet.

Tóth A. Péter

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share