Ezt nézed:  / Színes / Szívek szállodája: amit nem tudtál a sorozatról!

Szívek szállodája: amit nem tudtál a sorozatról!

Te mekkora Gilmore Girls rajongó vagy? Íme, néhány érdekes tény a sorozatról, amiről lehet, hogy még te sem tudtál!

A Gilmore lányok szórakoztató hétköznapjainak legújabb négy epizódját már követhetik a rajongók. Stars Hollow hol vidám, hol szomorú, megható vagy éppen drámai történései a sorozat hét évadán át rengeteg ember szívébe lopták be magukat, nem beszélve a szerethető karakterekről. Sokan újra és újra megnézik kedvenc részeiket, évadaikat, hogy megint átélhessék azokat. Te mennyire ismered a Szívek szállodáját? Fogadjunk, hogy tudunk egy-két olyan érdekes tényt mondani, amitől neked is eláll a szavad.

1. Sookie

Eredetileg nem Melissa McCarthy lett volna Lorelai legjobb barátnője és a szálló séfje, hanem Alex Borstein. Végül az alkotókat meggyőzte Melissa energikus játéka. Debbie sem maradt szerep nélkül, sőt többször is feltűnik a sorozatban hárfásként, Emily stylistjaként és Lorelai szomszédjaként is.

Képtalálat a következőre: „Alex Borstein gilmore girls”

2. Paris

A maximalista jó tanuló Paris szerepében már nem tudnánk mást elképzelni, mint Liza Veil-t. Az igazság az, hogy a lányt meghallgatták Rory szerepére is, amit végül nem ő kapott, de a stábot lenyűgözte tehetsége, így bevették a készülő sorozatba.

Képtalálat a következőre: „paris gilmore girls”

3. Életkor

A sorozat első évadában Rory gimnazista, 16 éves. Az őt megformáló Alexis Bledel ekkor 18 éves volt, de például a kebelbarátnőjét, Lane-t játszó Keiko már 27 évesen került a csapatba!

Képtalálat a következőre: „lane gilmore girls”

4. Mad Man

A Mad Man sztárja, Jon Hamm is feltűnik a sorozatban. Ekkor még híre hamva sem volt a később hasonlóan híressé váló Mad Man-nek, de érdekes módon ott is lehetőségük nyílt Alexis Bledel-lel együtt játszani, mivel pár epizód erejéig Alexis szerepet kapott a sorozatban.

Képtalálat a következőre: „mad man alexis bledel”

5. Kávé

A két főszereplő él-hal  kávéért, de a valóságban Alexis Bledel nem szereti ezt az italt, kólát ivott kávé helyett, Lauren Graham pedig gyakran vizet ivott a jelenetekben, mert már a forgatási szünetekben is kávézott.

Képtalálat a következőre: „kávé alexis bledel”

6. Szerelem

Jess és Rory szerelmesek voltak, de a valóságban Milo és Alexis is egymásba estek, pár évig pedig jártak is egymással. Végül Alexis a Mad Man-beli szereplése során ismerte meg férjét, aki nem más, mint a sorozatbeli szeretője, Vincent Kartheiser.

Képtalálat a következőre: „alexis bledel milo venti”

7. Stars Hollow

Habár a kisváros nem létezik a valóságban, minden csak díszlet, Starts Hollow-t és annak sajátos hangulatát egy valódi városka inspirálta, ahol az egyik alkotók, Amy-Sherman Palladino és férje jártak, Washington Depot, Connecticut államban.

Képtalálat a következőre: „stars hollow”

8. Doyle

Rory főiskolai szerkesztőjének, Doyle McMaster-nek a megszemélyesítője Danny Strong a való életben forgatókönyvírással is foglalkozik. Részt vett például az Éhezők viadala első részének megalkotásában is.

Képtalálat a következőre: „doyle gilmore girls”

9. Luke sapkája

Luke elmaradhatatlan baseball sapkája nem annyira a karakter személyiségéhez köthető, sokkal inkább az őt megformáló Scott Patterson ötlete, aki baseball játékos volt, mielőtt a színészkedést választotta volna.

Képtalálat a következőre: „luke gilmore girls”

10. Rory

Mielőtt Alexis Bledel megkapta Rory szerepét, sohasem színészkedett. Előtte statisztált Wes Anderson Rushmore című filmjében, de ennyi volt minden filmes tapasztalata. Egyetemre járt és pincérkedett, amikor eldöntötte, hogy megpróbálkozik a színészkedéssel.

Képtalálat a következőre: „rory gilmore girls”

11. Twin Peaks

Luke lányának anyját Sherilyn Fenn játsza, (de Jess apjának élettárát is ő alakítja). Sherilyn-t mégsem a Szívek Szállodájából ismerika  legtöbben Audrey-t személyesítette meg az ikonikus Twin Peaks sorozatban. Egyébként az alkotók őt szemelték ki Lorelai szerepére, de éppen nem rá.

Képtalálat a következőre: „Sherilyn Fenn gilmore girls”

Képek: buzzfeed, usweekly, hollywoodtake, hellogiggles, bustle, mentalfloss, nlcafe, meltycanada, fanpop, gilmoregirls