Szomszédos és egzotikus helyekre is lehet utazni a nyáron

Rovat

Megosztás

Van, ahol már nyitottak, van, ahol csak később fognak. Az biztos, hogy nyáron lesz hová utazni és lehet majd válogatni a tengerparti helyszínekből az európai és az egzotikus országokban is – írja a Világszám.

A koronavírus-járvány szinte megbénította a nemzetközi turizmust, a magyarok túlnyomó többsége is tavaly csak belföldön utazott. Idén az oltásoknak köszönhetően erősebb szezont jósolnak a szakemberek, több ország már jó előre jelzi, hogy várják a turistákat, természetesen bizonyos feltételekkel. Ebbe az öt országba biztos, hogy lehet majd utazni – negatív teszttel, oltással, vagy egy olyan igazolással, mely bizonyítja, hogy már átestek a COVID-19-en.

Seychelles-szigetek

Március 25 óta a Seychelles-szigetek minden látogatót beenged oltási státusztól függetlenül – kivéve a Dél-afrikai Köztársaság állampolgárait. A többi utazónak mindössze egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell bemutatnia a gépre szállás előtt és szállásfoglalással is rendelkeznie kell. Karanténkötelezettség nélkül, szabadon tölthetik a nyaralásukat az egzotikus helyszínen a látogatók.

Izland

Április 6-tól fogad turistákat Izland, a feltételek pedig a következők: igazolás arról, hogy megkapták a koronavírus elleni vakcinát, vagy egy másik igazolás, hogy már átestek a COVID-19 fertőzésen.

Horvátország

A szomszédos ország szinte elsőként jelentette be, hogy zöld utat ad a turistáknak és a húsvéti hétvégén már megindultak a külföldiek is, hogy kiélvezzék a napsütést és a tengert az ünnepek alatt. Egy oltási igazolással vagy negatív teszttel lehet belépni az országba – ez utóbbi 48 óránál nem lehet régebbi.

Montenegró

Horvátországhoz hasonlóan bárki beléphet Montenegróba is, akinek van oltási igazolása vagy negatív tesztje – ami nem régebbi 72 óránál.

Görögország

Május 14-től utazhat Görögországba minden olyan turista, aki vagy megkapta a vakcinát, kifejlődtek benne az antitestek vagy negatív a koronavírustesztje. A vendégeket ugyanakkor véletlenszerűen tesztelni is fogják.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta