Sztárjaink középiskolái #2: cikis sztorik, unalmas tantárgyak és sok-sok élmény

Rovat

Megosztás

Legutóbbi cikkünkben már megkérdeztük Lolát, Szabyestet, Nasz Danit és Venczli Alexet a középiskolás élményeikről, tapasztalataikról, most pedig újabb két ismert személyiség vall nekünk középiskolás életükről. Az X-Faktor negyedik helyezettjét, Nagy Ricsit és a szintén X-Faktorban feltűnt Patocska Olivért faggattam bővebben a középiskolás éveikről.

Patocska Olivér

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

 

Középiskola helye, neve: Budapest, itt születtem, itt is jártam gimibe, először a Dózsába, majd a Katona Józsefbe

Legfeledhetetlenebb középsulis élmény: A sulis napok mindig jók voltak, meg a Dózsában a focis rendezények

Kapcsolattartás a volt osztálytársakkal: A legjobb barátom a gimis volt osztálytársam, heti szinten talizunk.

Kedvenc tantárgy: Tesi

Legutálatosabb tantárgy:  Nem utáltam, csak nem érdekelt például a töri, kémia.

Leghaszontalanabb tantárgy:  Igazság szerint én átrendezném az egész oktatási rendszert, az első pár év szólhatna arról, hogy felfedezzék magukat a gyerekek és a tanárok is megfigyeljek őket , hogy miben erősek, és később mindenkit képességei alapján “szakosítanék”. Külföldön ez valamilyen szinten megy is. Elég dióhélyban van megfogalmazva.

Beírások az ellenőrzőbe:  Folyamatosan és rengeteget, mindenféle okból kifolyólag.

Visszavágyni a középsuliba:  Imádtam gimisnek lenni, az ember legboldogabb éveinek kellene, hogy legyenek.

Fontosnak tartottad a középiskolai hagyományokat? (szalagavató, farsang, karácsonyi és egyéb bálok):  Igen, mert közösségformáló erejük van!

Nagy Richárd

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

 

Szak/Tagozat: Ötéves képzés, német szaknyelv

Legfeledhetetlenebb középsulis élmény: Egyszer egy osztálytársam pálinkat hozott be a suliba mert mentünk délután korizni, de kicsit másképp sült el, mert lebuktunk és szonda, igazgatói minden.

Legcikisebb középsulis élmény: Nekem egy cuki élményem van a legutóbbi baratnőm az osztálytársam volt , és együtt voltunk majdnem egy évig.

Kapcsolattartás a volt osztálytársakkal: Az általános iskolás barataim közül csak néhánnyal beszélek ma is, közülük is csak azokkal, akikkel utána is zenekaroztunk mert nekünk az általános suliba alakult meg az első zenekarunk.

Kedvenc tantárgy: A törit én szerettem, mert érdekelt.

Legutálatosabb tantárgy: Kémia

Leghaszontalanabb tantárgy: Az mindenkinek más, hogy melyik a leghaszontalanabb, nekem például a matek, fizika, kémia soha nem fognak kelleni, de van, aki atomfizikusnak vagy orvosnak készül, nekik elengedhetetlen.

Leghasznosabb tantárgy: A készségtárgyak mindig nagyon hasznosak, mivel az ember személyiségét, fizikumát fejlesztik, de a leghasznosabbak azok amelyek a magyarságról tanítanak, legyen irodalom, töri, nyelvtan, mindegy.

Beírások az ellenőrzőbe: Nekem sajnos mindig sok beírásom volt a suliban, elég hiperaktív gyerek voltam, gimnáziumban ez már csillapodott, de ott is volt osztályfőnöki szép számmal.

Fontosnak tartottad a középiskolai hagyományokat? (szalagavató, farsang, karácsonyi és egyéb bálok): Eddig soha nem tartottam fontosnak, de mióta már csak magántanuló vagyok, így tudom meg, hogy mennyire jó és maradandó élmények ezek, én nem tudtam ott lenni a szalagavatómon, és nagyon sajnáltam is. Szerintem ezeknek nagyon fontos szerepe van az iskolások életében, és erősen közösségépítő is.

Borítókép: Sternjobs.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta