Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Tabata edzés – Mi az?

Tabata edzés – Mi az?

Ha nem szeretsz órákat az edzőteremben tölteni, akkor ezt az edzésmódszert neked találták ki! Nem kell hozzá rengeteg idő, semmi felszerelés, és akár otthon is meg tudod csinálni! 

Összesen 4 percig tart egy kör az edzésből, ami különböző, nem túl nehéznek tűnő gyakorlatokat tartalmaz, amik ha nem is bonyolultak, de szuperül megmozgatnak, és erőteljesen igénybevesznek egy-egy izomcsoportot.

Elsőre nem tűnik az egész egy nagy cuccnak nem? Innen jön csak a csavar. Az a 4 perc, amíg az edzés folyik, szuper intenzív. 20 másodpercig teljes erőbedobással csináld a megadott gyakorlatot, majd tarts 10 másodperc pihenőt, ami sokszor csak egy kevésbé nehéz gyakorlatot jelent. Ezt pedig addig kell ismételni, amíg le nem jár a 4 perc. Ezután pedig csak csináld meg annyiszor a kört, esetleg más gyakorlatokkal, amennyire kemény edzést szeretnél.

Fontos, hogy mielőtt elkezdenéd ezt az intenzív edzést, mindenképpen jól melegíts be! Sétálj gyorsabb tempóban 10-15 percet, nyújts egy kicsit, semmiképp se kezdj bele a 4 percbe bemelegítés nélkül!

Mivel ez az edzés hirtelen, nagy terhelést jelent a szervezetnek, a levezetést se hanyagold el, nyújtsd le az izmaidat, és sétálj közepes tempóban 5-10 percig. Hidd el, a tested meg fogja köszönni a törődést és másnap nem kell vánszorogva menned sehova az izomlázad miatt.

Fotó: pinterest.com

Fotó: pinterest.com

 

Tabata edzés
Te kipróbálnád?

Borítókép: pinterest.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share