Tanárnak készült az Alvin és a mókusok basszusgitárosa

Rovat

Megosztás

Az Alvin és a mókusok együttes története majd 30 évvel ezelőtt, 1995-ben kezdődött el Nyíregyházán. Az egyszerű garázszenekarként indult formáció mára az ország egyik legnépszerűbb együttesévé nőtte ki magát.

Hosszas történetüknek köszönhetően, a rajongók között olyan felnőtteket találunk, akik tinédzserként szerették meg őket, miközben sok mai fiatal is szereti a zenéjüket. Ez nem is csoda!

Ahogyan ők maguk is írják: dalaikkal engedik szabadjára gondolataikat. A zúzósabb koncertek mellett, bensőséges unplugged koncertekkel is bemutatkoztak, ahol a dalokat áthangszerelve, akusztikus hangszerekkel hallhatják a rajongók.

 

Korábban még ritkaság számba ment, hogy női zenészeket is látni olyan együttesekben, akik keményebb műfajokban alkotnak. Viki 1998-ban belépett a bandába, és ezzel megváltoztatta az addigi hangzást.

Viki a basszusgitározáson kívül vokálozik és énekel is. A zenekar Máshol jársz című lemeze volt az első, amin szerepelt és máig a banda tagja, csupán egy kis időre lépett ki akkor, amikor várandós lett a kisfiával, valamint szülési szabadságon volt.

Bár Viki eredetileg tanárnak készült, azt kijelenthetjük, hogy nélküle ma már elképzelhetetlen lenne az Alvin-hangzás. Boldog születésnapot kívánunk neki!

Képek: Facebook

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta