Te foglalnál szobát egy víz alatti szállodában?

Rovat

Megosztás

Izgalmas tervek és megvalósult álmok víz alatti szállodákról. Amíg Magyarországon még csak elgondolásban léteznek ezek a csodák, addig a világ más részein már létre is hozták ezeket. A Juventus RadioTours műsorában ezúttal a víz alatti hotelekről és a barlangfürdőkről hallhattunk, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével.

Nem rég még Bonyhádon szerettek volna létrehozni víz alatti szállodát. A tervezőknek is megtetszettek azok a hangulatos kis hotelek, ahol cápák és ráják úszkálnak az üvegfalak mögött.  A tervek jóváhagyása utána, azonban hamar rájöttek, hogy erre nincs megfelelő hely Bonyhádban. Azt, hogy lesz-e valami az elgondolásból vagy sem, majd idővel talán kiderül, addig is kicsit arrébb utazva találunk másutt víz alatti birodalmakat.

Floridában valósult meg elsőként az egyik ilyen csoda.  A Jules Undersea Lodge korábban búvárközpontként és tengeralatti kutatóközpontként funkcionált, ezt követően alakították át szállodává. A vendégek búvárpalackkal a hátukon juthatnak el a szobákig, ahol nem csak ágy, de még internetkapcsolat is van. A recepcióval is felvehetik a kapcsolatot a fülkéből, ha valami igényük lenne, vagy ha gond adódna.

https://www.youtube.com/watch?v=EVzbf01QnD0

A Maldív-szigeteken hasonló izgalmakkal találkozni a Hotel Conrad Rangali szállodájában, azzal  különbséggel, hogy ott nem szükséges búvárruha a lemerüléshez, hiszen folyóson át is megközelíthető a víz alatti szoba.

conrad-maldives-rangali-island-31710613-1432825548-WideInspirationalPhoto

A Fidzsi-szigeten lévő Poseidon Resort 15 méter mélyen várja a vendégeket, de a luxusépületekről híres Dubaj sem maradhat le a listáról.  A The Water Discus Underwater Hotel 10 méter mélyen, 21 luxuslakosztállyal rendelkezik.

poseidon-resort-2

Nos, lehet hogy Magyarországon még nem tehetünk foglalást ilyen lakosztályokra, de helyette új élményekkel gazdagodhatunk valamelyik barlangfürdőben. A Miskolctapolcai barlangfürdő már a 13. század óta fontos szerepet tölt be Miskolc életében. A termálvize a hegy mélyéről fakad, és egyesek szerint a barlang vizének komoly jótékonyhatásai vannak, de aki nem csak áztatni szeretné magát, annak szórakozásra is van lehetősége a többi medencében.

Nem rég épült meg Magyarország második barlangfürdője, a Cascade Barlang és Élményfürdő, méghozzá Demjénben. Európa egyik legnagyobb barlangfürdője. A mese sziget mellett szauna barlangok és megannyi csoda várják még a vendégeket.

 

Hallgasd te is a Juventus RadioTours műsorát a 103,9 MHz-es frekvencián, kedd este 19:00 órátó, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével! 🙂

Fotók: hiltonaffiliates.com, gallivant.com, images.kuoni.co.uk

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=EVzbf01QnD0

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta