Nem csupán a nyári hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges – napi 2-3 liternyi – folyadékfogyasztás, hanem az egészségünk megőrzésének egyik kulcsfontosságú tényezője az egész év folyamán. Vajon melyik a jobb alternatíva: a csapvíz vagy a palackozott vizek?
Magyarországon a csapvíz iható
Az ország legnagyobb részén kiváló a minősége is. Nyugodtan fogyasztható egyenesen a csapból is, de citromkarikával ízesítve, limonádénak vagy teának elkészítve, lehűtve jóízű, garantáltan természetes, adalékanyag-mentes kiváló szomjoltó. Emellett még szódavíznek elkészítve vagy gyümölcsszörppel is fogyasztható. Sokan úgy gondolják, hogy a vezetékes víz minősége nem megfelelő, de ez több kutatás és ellenőrzés során sem bizonyosodott be. A belső hálózat állapota ráadásul alapjaiban határozza meg a vezetékes ivóvíz minőségét, élvezeti értékét. Az elöregedett vezetékekből kioldódó anyagok, illetve a kialakuló pangóvíz (állóvíz) esetenként kellemetlen íz- és szaghatást eredményezhetnek. A vezetékrendszer felújításával ez a probléma nagymértékben kiküszöbölhető. Itt egyenes arányosság van: ha rossz a belső hálózat állapota, lehet akármilyen házi szuper víztisztító, nem lesz finom a víz, ha jó állapotú a belső rendszer, jó lehet az ivóvíz is – írja a webbeteg.hu.