Ezt nézed:  / Hírek / Poén / Tetkós tojás és társai. Top 5 vicces festett tojás

Tetkós tojás és társai. Top 5 vicces festett tojás

A húsvéti ünnepek megszokott programpontja lehet a tojásfestés. Ezt az ősi hagyományt gondolták újra néhányan. Ha követed a példájukat, és a szokásos piros tojás helyett idén valami vagányabb minta megfestésére vállalkozol, a te húsvétod is mókásabb lehet!

Honnan ered a tojásfestés hagyománya? Biztosan nem újdonság számodra, hogy az angol Easter, vagy a német Oster szavak magyarul húsvétot jelentenek. És azt tudtad, hogy a német és az angol kifejezés egy istennő nevét rejti magában? Ostra az újjászületés, a tavasz istennője volt a germán mitológiában. Általában kezében tojással, indákkal körülvéve ábrázolták. A tojás az élet teljességének ősi szimbóluma, a hagyományok szerint kapcsolatban áll a szépséggel, az egészséggel, a tökéletességgel. Egy nap Ostra úgy döntött, szép színes madarát nyúllá változtatja. A madárból lett nyuszi azonban továbbra is gyönyörű színes tojásokat rakott. Innen ered a húsvéti tojásfestés hagyománya. De mi köze egy pogány ünnepnek a keresztény húsvéthoz? Az Ostra tiszteletére rendezett ősi tavaszünnep összefonódott Krisztus feltámadásának keresztény ünnepével, Ostra színes tojásai pedig az idők során összekapcsolódtak a tojás Krisztus feltámadására utaló szimbolikájával.

A tojásfestés hagyománya manapaság nem csak a régi hagyományok szerint történhet. Nézzétek meg, milyen mókás ötletei támadtak egyeseknek!

1: Van Gogh híres festményei is helyettesíthetik a piros tojást.

van gogh tojás      2: Elég vagányak a tetkós tojások.

tetkó-tojás

3: Ezek a tojások Super Mario-vá változtak!

funny-Mario-Bros-Easter-Eggs

4: Kenny bizony tojásként sem tud életben maradni. 🙂

Funny-Easter-Eggs-Expressive-Look-8

5: Ez a tojás Jokerré változott. De hol van Batman?

joker

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share