Hogyan vészelitek át az iskolakezdést? Titeket kérdeztünk!

Rovat

Megosztás

Itt van a szeptember és folytatódik a suli! A legtöbben még hetekig sokkhatásban vagyunk, és a nyári élményekbe kapaszkodva igyekezzük túlélni az iskola első néhány hetét. Amellett hogy szomorkodunk és nosztalgiázunk, van persze más módja is annak, hogy kicsit feldobjuk a tanév kezdetét! Hiszen a szeptembernek nem feltétlenül kell depresszióba mélyedve telnie!

De hogyan vészeljük át a sulikezdést? Ti megmondjátok!

Anna (16)

Én már tudatosan készülök a sulikezdésre. Augusztus utolsó egy-két hetében már igyekszem visszaállni a suli időben szokásos napirendere. Korábban fekszem le és előbb is kelek fel például. Plusz próbálok ráhangolódni mondjuk a tanszerek megvételével, új ruhák vásárlásával vagy csak azzal, hogy átnézem a kötelező olvasmányaimat, amiken a nyáron átrágtam magam. Mindez nem könnyű persze, és néha hiba csúszik a gépezetbe, de nekem mindez mégis sokat segít abban, hogy ne érjen forrózuhanyként a szeptember.

Dani (18)

Bennem összesen két dolog tartja a lelket: a haverok és az edzés. Persze a haverokkal a szünetben is lógtunk együtt, de valahogy nehéz volt összehozni, hogy mindenki ráérjen, most meg legalább az órák után vagy a szünetekben együtt lóghatunk majd. A másik ugye az edzés. Én 12 éves korom óta kosarazom, kezdetben csak a suli csapatában, most már sportklubban is. Mivel nagyon rá vagyok pörögve a kosárra és nyáron nincsenek edzések, ezért jó érzés lesz végre ismét pályán lenni. Összességében azt gondolom, hogy vedd magad körül olyan emberekkel, akiket bírsz és találj valami olyan hobbit, ami köthető a sulihoz, és sokkal könnyebb lesz.

Fotó: Memelover

Dia (18)

Nekem ez az utolsó évem a gimiben, így ez egy elég meghatározó év lesz. Nem is az iskolakezdés miatt tolnám el a nyarat, sokkal inkább a felvételi, érettségi, pályaválasztás miatt stresszelek. De például a szalagavatót és a ballagást már nagyon várom. Az én tippem a sulikezdéshez egyébként csak annyi, hogy igyekszem magam megjutalmazni az első napokban: veszek néhány új ruhát, vagy elmegyek moziba, esetleg koncertre. Emellett minden évben változtatok valamit magamon: a gimi első évében levágattam rövidre a hajam, a következő évben szőkéről feketére festettem át, tavaly orrpiercinget rakattam be, idén pedig az öltözködési stílusom lett elegánsabb. Mindezek segítenek abban, hogy a pozitívumokra koncentráljak, s minden napban lesz valami új és jó.

Gábor (15)

Én most kezdem a gimit, úgyhogy nekem azt hiszem, még nagyobb lelkierőre lesz szükségem most szeptemberben. Az dob fel, hogy ez most egy új lehetőség, új embereket ismerhetek meg, tiszta lappal nyitok a tanárok és az osztálytársak előtt, s ez nagyon feldob, kíváncsi vagyok, hogyan illeszkedek majd be, milyen új kihívásokkal kell majd megküzdenem. Nekem a tanulással nincs sok gondom, szeretek tanulni, így amiatt nem aggódom, hogy gimiben nehezebben birkóznék majd meg a tananyaggal. Az én tippen azoknak szól, akik új iskolában kezdik a tanévet: gondoljatok arra, hogy az új helyen senki nem ismer még titeket, így bárkivé válhattok a társaságban! Szerintem ez tök jó.

Korábban írtunk arról, hogy valakinek az általános iskolás évek a legszebbek és mindig is azok maradnak. Mások a gimnáziumi éveiket sírják vissza és emlékeznek a csodálatos pillanatokra. Vajon melyik a jobb? Lehet-e erre egyáltalán választ kapni? Mi titeket kérdeztünk! Általános vs. középiskola!

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta