Ezt nézed:  / 18+ / TOP 5 nem amerikai félelmetes horrorfilm

TOP 5 nem amerikai félelmetes horrorfilm

A legtöbb emberhez maximum hollywoodi horrorfilmek jutnak el, de mivel sokan a gatyájukba csinálnak már a gondolattól is, hogy horrort nézzenek, hozzájuk még ezek a filmek sem. Az igazi horrorrajongók viszont mások. Az igazi horrorrajongók abszolút képben vannak azzal, mit kínál Európa és Ázsia.

5. helyezett – A két nővér

Két nővér, Su-mi és Su-yeon elmegyógyintézetből térnek haza. Rögtön világossá válik, hogy valami nincs rendjén. Természetfeletti erők nehezítik a két lány beilleszkedését. Megözvegyült apjuk újranősült, mostohaanyjuk pedig féltékeny, félti családon belüli pozícióját. Valóban olyan rosszindulatú és torzlelkű, mint azt a nővérek sejtik? Vagy valami sötétebb erő munkálkodik a családi fészekben? Kim Jee-woon remekül kiaknázza a helyszínül szolgáló családi ház atmoszféráját, az elegáns, baljós villában a berendezés minden darabjára sötét árnyak borulnak, és szörnyű titkokat sejtetnek. Ez mégsem csupán egy egyszerű kísértethistória. Az összetett, izgalmas alkotás komoly figyelmet kíván a néző részéről.

 

4. helyezett – Farkasok órája

A festő Johan Borg feleségével, Almával egy kis szigeten levő nyaralóba költözik a nyár idejére. A férfit álmatlanság gyötri, kínlódik, nem találja a helyét. Egy nap torz alakokról és ijesztő lényekről mutat rajzokat feleségénk. Alma mindent megpróbál, hogy a valóságban tartsa skizofrén férjét, aki úgy tűnik egyre jobban eltávolodik a való világ elemeitől, s nem tudja megkülönböztetni a fejében megszülető alakokat és a környezetében létező elemeket egymástól.

 

3. helyezett – Árvaház

Laura harminc év múltán tér vissza az árvaházba, ahol egykor nevelkedett. Azzal a céllal érkezik meg családjával együtt, hogy felújítsa a régi, elhanyagolt épületet, amely a mai napig fogyatékkal élő gyerekek számára biztosít otthont. Laura nemes vállalkozását azonban nem várt események árnyékolják be. Fia állítólag egy, a házban tanyázó szellemmel ismerkedik össze. A nő és férje között egyre nő a feszültség, és ahogy a megnyitó napja közeledik, úgy válik egyre nehezebbé egyben tartani a családot.

 

2. helyezett – [Rec]

Egy merész riporter (Manuela Velasco), és hasonlóan bátor operatőre a legújabb valóságshow elkészítésén dolgozik. Feladatuk, hogy kövessék a tűzoltókat, és filmre vegyék életmentő munkájukat. Így első kézből tudnak tudósítani a forró helyzetekről. Az egyik éjszaka valami olyasmi történik, amire senki nem számított. Egy öreg néni megharapja az egyiküket, mire a rendőrség drasztikus lépést kénytelen tenni: karanténba zárják az épület valamennyi lakóját. Odabent azonban a fertőzés rohamos iramban szedi az áldozatait.

1. helyezett – Engedj be!

A 12 éves Oskar Eriksson (Kåre Hedebrant) magányos gyerek, aki Stockholm külvárosában tengeti napjait valamikor az 1980-as évek elején. Élete csendes, igyekszik elkerülni az iskolatársak rosszindulatát, egyedül él édesanyjával. Titkos hobbija, hogy sorozatgyilkosokról szóló újságcikkeket gyűjt. Hamarosan megismerkedik a hasonlóan különc Elivel (Lina Leandersson), aki nemrégiben költözött a szomszédba. Oskar életét azonban egy másik hátborzongató furcsaság is felkavarja: nem messze a házuktól egy rituálisan meggyilkolt fiú holttestére bukkannak.

 

 

A listát a Mafab felhasználóinak szavazatai határozták meg.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share