Tudatos tolvajok a makimajmok Bali szigetén – videó

Rovat

Megosztás

A turisták által igen kedvelt indonéziai szigeten a makimajmok sajátos cserekereskedelmet folytatnak: lopnak a turistáktól, akik csakis akkor kaphatják vissza a zsákmányt, ha cserébe élelmet adnak a leleményes majmoknak.

A Lethbridge-i egyetem (Kanada) kutatói megfigyelték, hogy a makimajom-csapatok szisztematikusan fosztogatják a turistákat. Főként ékszereket és kalapokat lopnak, de eltűnhet kézitáska, mobiltelefon vagy fényképezőgép is. Mi történik ezután? A kanadai kutatók azt figyelték meg, hogy az esetek 55%-ban csereügylet jön létre- írja a Globoport.hu. 

https://www.youtube.com/watch?v=Z8xsceIbZig

 

Hoci, nesze – jelzik a majmok, akik az esetek 95%-ában meg is kapják, amit akarnak: a napi betevő falatot! A makimajmok időtlen idők óta élnek Bali szigetén, de a növekvő turizmus miatt egyre fogy az életterük. Így aztán jogos felháborodásukban a turistákat zsarolják: ha nem kapunk enni, akkor ti búcsút mondhattok a lopott holminak. A turisták többsége persze rááll az üzletre, annál is inkább, mert videót készíthet róla. Otthon aztán eldicsekedhet kalandjával: megismerkedhetett a világ legszeretetreméltóbb tolvajaival, a makimajmokkal Bali szigetén, akik csak azért lopnak, mert éhesek.

Írta: Lengyel Miklós

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta