Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Tuti módszerek a nyelvtanuláshoz

Tuti módszerek a nyelvtanuláshoz

Nyelvet tanulni sosem késő elkezdeni, de tény, hogy néha nagyon fárasztónak és nehéznek tűnhet. A következő módszerekkel sokkal hatékonyabban kezdhetsz a nyelvtanuláshoz!

1. A hangsúly a fontos szavakon van!

A legtöbben nincsenek oda az új szavak bemagolásáért, de ahogyan a magyar nyelvben, úgy más nyelvekben is vannak olyan szavak amiket nagyon sűrűn használunk és amiket szinte soha. Ez a kulcsszó ebben a módszerben, hogy a fontos szavakat tanuljuk meg, amiket a mindennapos beszédben használunk. Az Anki nevű applikációval még hatékonyabbá teheted a tanulást, ami segít kis felvillanó kártyákkal elmékezni a megtanult szavakra.

2. Találd meg a hasonlóságokat!

Ha már tudsz egy nyelven beszélni, például angolul, akkor meg fogsz lepődni, mennyi mindent megértenél egy kis gondolkodással a franciából vagy az olaszból! Mivel közös a nyelvcsalád, ezért rengeteg olyan szó van, aminek nagyon hasonó a kinézete, esetleg más végződése van, de ugyanazt jelenti, mint az angolban. Ha keresed a hasonlóságokat, akkor tuti, hogy megértesz majd sok dolgot az új nyelvből!

3. Használd az új nyelvet minden nap!

Nem kell Olaszországba utaznod, hogy olasz szavakat hallj, nézz YouTube-on olasz nyelvű videókat, hallgass olasz rádiót, nézz olasz filmeket! Manapság már az összes technikai eszközünk megvan ahhoz, hogy könnyebben tanuljunk és gyakoroljunk ilyen módon újabb és újabb nyelveket.

4. Skype!

Hogy a beszédet is gyakorold, skype-olj olyanokkal, akik anyanyelvi szinten beszélik az adott nyelvet. Ha nincs ilyen ismerősöd, az Italki nevű oldalon vehetsz leckéket élőben tanároktól, akiknek az anyanyelvük az adott nyelv.

 5. A pénz nem lehet akadály!

Manapság akár ingyen is lehet nyelvet tanulni, hiszen rengeteg nyelvtanulást segítő applikáció van, mint például a DuoLingo. De weboldalak is vannak, ahol ingyen vehetsz leckéket, mint például a Foreign Service Intitutes, vagy a BBC Languages.  

Én az egyik legjobb módszernek a filmnézést tartom, idegen nyelven, idegen felirattal, így egyszerre hallod és olvasod is az új szavakat.

Fotó: http://mariancentralnews.com

Fotó: http://mariancentralnews.com

Nyelvtanulás könnyedén
Neked könnyen megy a nyelvtanulás?

Borítókép: heysigmund.com

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share