Új állatmenhely Bécsben

Rovat

Megosztás

Csaknem tízezer négyzetméteren, új állatmenhely nyílt Bécsben, a TierQuarTier, amely a hétvégén a nagyközönségnek is bemutatja az állatok védelmében végzett munkáját. A központ több mint százötven kutyának, háromszáz macskának és több száz, örökbe fogadható kisállatnak kínál átmeneti szállást- írta a világszám.hu.

Ausztriában inkább előítélettel vannak a menhelyek iránt. Az új központ modern, tiszta és nyugodt körülményeket biztosít az állatoknak- nyilatkozta az állatvédelemért felelős városi tisztviselő. Az épületnek olyan a padlója, amely sem a vizet, sem a vizeletet nem ereszti át, a belső tér pedig a tetőszerkezeten keresztül szellőzik, hogy a kellemetlen szagok ne maradjanak bent sokáig.

Névtelen

Ha valaki örökbe szeretne fogadni egy állatot, akkor fotó és felsorolt tulajdonságok alapján először online kell kiválasztania a leendő kedvencét. A cicákkal és a kisebb állatokkal azonnal, a kutyákkal csak előzetes bejelentkezés után lehet személyesen is találkozni és megismerkedni. Megunt kedvenceket nem lehet beadni, csak azokat fogadják a menhelyen, amelyeket a városnak törvényesen el kell látnia, vagyis elszökött, kidobott vagy magára maradt állatokat.

A TierQuarTier csaknem 15 millió eurós (4,5 milliárd forint) költséggel épült, és nemcsak állatmenhelyként, hanem közösségi helyként is működik, közelében új park is nyílik hamarosan, ahol a gazdák és újdonsült kedvenceik értékes órákat tölthetnek majd el együtt, a természetben.

Névíítelen

 

 

Foto: tierquartier.at

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta