Eltűnt 458 diák, bezárták az iskolát

Rovat

Megosztás

Kevesebb diák járt az iskolába, mint amennyit az intézmény hivatalosan bejelentett.

Megszűnt egy gimnázium és szakképző iskola, mert a Csongrád megyei kormányhivatal vizsgálata szerint nem a működési engedélyben foglaltak szerint működött. Mivel ez a nemzeti köznevelési törvény értelmében súlyos jogszabálysértésnek minősül, a kormánymegbízott határozatot hozott arról, hogy visszavonja a szervezet működési engedélyét.

A szegedi székhelyű Delfi Koronája Oktatási és Kulturális Alapítvány fenntartásában működő Delfi Koronája Alapítványi Gimnázium és Szakképző Iskola erre a tanévre 724 tanulót jelentett be a központi rendszerbe, azonban a vizsgálat csupán 266 tanulót talált. Ebből 11-en Csongrád megyében, 50-en Baranya megyében, 76-an Békés megyében, 37-en Hajdú-Bihar megyében, 40-en Komárom-Esztergom megyében, 20-an Vas megyében, 32-en Veszprém megyében tanulhatnak tovább, csak más intézményekben, amiről tájékoztatást kapnak.

Az esti gimnáziumban tanuló 266 diák mindegyike tovább tanulhat, számukra kijelölték az új intézményeket, hiszen az érettségire február 15-ig be kell jelentkezni. A kijelölt állami fenntartású intézmények a tanulók felvételét nem tagadhatják meg.

 

Forrás: MTI

Fotó: nyest.hu

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta