Unod már, hogy szüleid parancsolgatnak? Így fegyverezd le őket 2 perc alatt!

Rovat

Megosztás

Nem elég, hogy harcolsz a hormonokkal, még otthon is állandó küzdelem az élet. 

A tinédzserévek kevés családban múlnak el konfliktusok nélkül, hiszen talán ez az az időszak, amikor a legkevésbé értik meg egymást a szülők és gyerekeik. Az unásig ismételt kérdések, felszólítások, szinte mindenhol ugyanazok.

Most adunk pár tippet, amivel lefegyverezheted a szülőket, és te magad is jobban megértheted, mi az oka az ő viselkedésüknek.

Mi volt a suliban?

Semmi. Valószínűleg Te is ezt válaszolod tízből kilenc alkalommal. Mi mást is lehetne? Miért kérdezik meg, talán nem is érdekli őket, csak azért mondanak valamit, hogy mégis legyen kommunikáció? Épp csak hazaérsz és lazítani szeretnél és akkor megint a sulival jönnek? Kicsit értsd meg őket, hiszen ők szeretnék, ha az életed részesei lehetnének és tudnának róla, mi történik veled. Ha nem is akarsz hosszú beszélgetésbe belemenni, ossz meg velük valami részinformációt, amivel legalább egy kis időre megelégednek. Neked is jobb lesz, és nekik is.

Amíg az én házamban laksz…

Az így kezdődő mondatok a legjobban utált veszekedések közben hangzanak el. Az általában kis dolgokon kirobbanó viták a végén ajtócsapkodással záródnak, mert ugye az a szennyes ruha a földön, vagy a mosatlan edények, vagy elfelejtett dolgok a szülőknek sokkal fontosabbak, mint neked, akinek éppen ezernyi más problémán jár az esze. Fontos, hogy megértsd, a szüleid eddig megszokták, hogy az van, amit ők mondanak. Erre jött a tinédzserkor, amikor te semmiben nem értesz velük egyet. Gondolkozz, mi az, amire a legjobban a háklisak, és bármennyire is nehéz, azt az egy dolgot ne hagyd figyelmen kívül. Legyen ez a kompromisszum, hogy békén hagyjanak. Cserébe pedig te is kérj valamit tőlük.

Ne aludd már át a napot!

A hétvégi buli után éppen regenerálódnál, amikor felköltenek, hogy intézz el valamit, ami igazából ráérhetne 3 óra múlva is. Ismerős? Mindezt arra hivatkozva, hogy egész nap alszol. A szülők talán már elfelejtették, de ennyi idősen ők sem voltak mások, és nekik is több alvásra volt szükségük a hormonok miatt. Ha erre emlékezteted őket, talán előhívható valami a múltból, ami feléleszti bennük az empátiát. Bioszból műveld ki magad, és add elő az egészséges agyműködés és idegrendszer fejezetet, ha azzal zaklatnak, hogy túl sokat alszol. Legalább azt is látják majd, hogy érdekelnek a tudományok.

GIFek forrása: giphy.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta