Ezt nézed:  / Hírek / Unokázós csalás: Ica nénitől 3 milliót akartak kicsalni

Unokázós csalás: Ica nénitől 3 milliót akartak kicsalni

Igaz történet következik! 3 millió forintot próbáltak kicsalni unokája balesetére hivatkozva egy idősebb hölgytől. Ica néni rendőrökkel együtt mesélte el történetét a Postnak.

Ica nénit háromszor hívták fel, kétszer este és egyszer délután. Az illető unokának adta ki magát és azt állította, hogy közlekedési balesetet okozott, majd három millió forintot kért. Azt mondta, hogy azért kell, mert meg akarják verni és csak így szabadulhat.

Ica néni azonban nem hitt neki, sőt élvezte a helyzetet, mert tudta, hogy neki nincs unokája.

 A végén aztán nagyon csúnyán elküldtem a kis sihedert, mert bár udvarias volt, de nagyon hallatszott a hangján, hogy csalni akart – mesélte Ica néni nevetve.

 

Fotó: Konkoly-Thege György

Védjétek ki az unokázós csalásokat: szóljatok a nagyszüleiteknek.

Ma unokázós csalásokra szakosodott bűnbanda tagjait fogták el Pest megyei rendőrök.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövetők több mint 20 millió forintot csaltak ki Pest, Hajdú-Bihar, Fejér, Zala és Jász-Nagykun-Szolnok megyei áldozataiktól. 

A fővárosi és Pest megyei helyszínekről kilenc embert – öt nőt és négy férfit – állítottak elő, hármat tanúként, hatot gyanúsítottként hallgattak ki. A házkutatásokon csaknem 7,2 millió forintot, valamint több, a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható tárgyat foglaltak le.

Főkép: MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI, DunakesziPost

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share