Ezt nézed:  / Zene / Van ez a Brothers Company – interjú Bagossy Lászlóval

Van ez a Brothers Company – interjú Bagossy Lászlóval

A Bagossy Brothers Company 2013-ban alakult Gyergyószentmiklóson. Azóta az öt fiú már két albumnak is büszke tulajdonosa. Az egyedi, indie/alternatív/folk hangzásviláguk kitűnő szövegekkel is párosul. Interjúnkban a fiatalabbik brother, Laci szavait olvashatjátok gyerekszobákról és zenebefogadásról, sok minden más közt.

H.A.: A gyerekszobában mindenki alapít a tesójával zenekart, de közel sem válik igazi banda mindenkiből. Ti hogyan jutottatok idáig?

B.L.: Igazság szerint fura is bele gondolni, hogy testvéremmel 11 éve gitározunk és emlékszem, hogy az első pillanattól kezdve mi már egy együttesbe gondolkodtunk. Akkor sem hobbyként gondoltunk rá, csak akkor senki nem vett minket komolyan. Én azt szoktam mondani, hogy egy ember átlagosan napi 8 órát dolgozik a munkahelyén, ha viszont zenész akar lenni, ugyanezt meg kell tegye a zenekarért. Hosszú távon majd legalább annyi beruházásba meg befektetésbe kerül, mintha egy céget vezetne. Ha ez a hozzáállás meg van, akkor már csak olyan dalok kellenek, amik megfogják az ember figyelmét! Talán ez a nagyobb falat.

 

H.A.: Nem nehéz ilyen közeli rokonnal együtt dolgozni?

B.L.: Vannak nehézségek persze, de ez nem a testvéri kapcsolat miatt van, hanem azért, mert két együtt dolgozó ember közt mindig vannak súrlódások. Minket a közös zenélés inkább mégjobban megerősít pláne, hogy nagyon egymásra vagyunk hangolódva és jól kezeljük egymás rigojáít.

 

H.A.: Mennyire határozza meg a zenéteket az, hogy honnan jöttök?

B.L.: Szerintem csak annyira, amennyire bármilyen más magyar zenekarnál meghatározza azt, hogy például pécsi, pesti vagy vidéki banda-e. A mi esetünkbe talán csak annyi a rendhagyó, hogy az erdélyi popposabb zenekarok eddig nem voltak jelen a magyar zenei palettán.

 

H.A.: Neked van kedvenc Bagossy számod?

B.L.: Én rászoktattam magam arra, hogy ne feltétlenül csak egy-egy dalt hallgassak meg egy zenekartól, hanem az albumokat összességében, mivel ha egy album jó, akkor az nem csak simán dalok egymásután, hanem egy teljes történet akár. Ezért sem emelnék ki egy dalt, hanem azt mondanám, hogy a második lemezünk összességében egy oyan hangulatot sugároz, amit egy szál dal nem tud megadni. Na jó, azért a ‘Van ez a hely’-et nagyon szeretem 😀

 

 

H.A.: Mit csinálsz még a zenélésen túl? Vannak más terveid, vagy erre építetek?

B.L.: A bandánkba nagyjából én vagyok aki meghangszereli a dalokat. Amikor más dalokat is hallgatok, részleteiben minden apró kis részletet megfigyelek és azon agyalok, hogy azt hogy lehetett kivitelezni. Ezért igazából nem is feltétlenül a saját hangszerem szerelmese vagyok, hanem a hangzások szerelmese. Rengeteget alkotok a bandánkon kívül is és azokat hasznosítom is reklámzeneként. Bár ez is a zenéléshez tartozik, úgyhogy azt hiszem nem is foglalkozom mással.

 

H.A.: Hol láthatunk és hallhatunk titeket a közeljövőben?

B.L.: Minden nagyobb fesztiválon meg lehet találni minket, a Campustól a VOLT-ig. Budapesten persze a SZIGET-en, meg az Alterában is július 12-én.

 

Van ez a Brothers Company - interjú Bagossy Lászlóval
Te szereted a zenéjüket?

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share