Világot látnál, de fogalmad sincs hogyan kezdj hozzá?

Rovat

Megosztás

Világot látnál, de fogalmad sincs hogyan kezdj hozzá, ráadásul pénz szűkében is vagy? Így tudod beutazni a földgolyót úgy, hogy még pénzt is kapsz érte!

A Diamond Models RiverCast ügynökség nem csak belföldi, hanem külföldi munkákra is delegálja lányait. Benke Valéria, aki a thai Victoria’s Secret, arca lett, többször is megfordult nemzetközi kifutón. Sőt, az első munkája által rögtön külföldre utazott. Igaz, hogy meg kell felelni pár alkati paraméternek, de, ha mindennek birtokában vagy, akkor ne habozz szerencsét próbálni!

1375991_3581913123821_995139050_n

Sokan kerültek ki a nemzetközi modellek világába DMR által. Kanizsa Dóri is ideje java részét Ázsiában, vagy valamelyik nagy európai kifutón tölti. Épphogy hazaérkezett Kínából, és máris jött az ügynökségre járástechnikát oktatni a leendő modelleknek.

DSC_8435

Egyszerűnek tűnik végigsétálni egy színpadon, de ez a valóságban korántsem ennyiről szól. Ott az a dolgod, hogy bemutass egy kollekciót. Ehhez fel kell venned a ruhához illő attitűdöt, és magabiztosságot. Plusz sokszor olyan cipőben kell sétálnod, amibe bele se fér a lábad, vagy épp kiesik belőle. Akkor vagy hiteles, ha szíved lelked beleadod, és abban a pillanatban tökéletesen azonosulsz a tervező világával.

versace_2567395b

Ezért a tervezők sokszor ragaszkodnak egy-egy modellhez, akiben megbíznak, és ekkor már nem akkora probléma az sem, ha a természetességbe bezavar egy aprócska tetoválás, vagy kis körömfestés. Mert fontos tudni azt, hogy a modellnek a lehető legtermészetesebbnek kell lennie, hogy szépen alakítható legyen. Ez a fotózásokhoz különösen fontos. Hiszen ott egy másik ember, vagy bármilyen élőlény bőrébe kell bújni a kép kedvéért.

cr_mega_184_fashion-animals-490

Ázsiában nagy rajongás övezi az európai modelleket, hiszen számukra a mi karakterünk egzotikus. A magyar lányok pedig tagadhatatlanul a legszebbek a világon, ebben nagy az egyetértés, ami kiderül Dr. Kiss Róbert Richárd, Így látják a magyarokat a világban című könyvéből is. Óriási országokról van szó, tele történelemmel, így a castingok is mindenféle fashion szegmenst felölelnek. A modellek nem győznek válogatni a jobbnál jobb lehetőségek közül, mert a megrendelők kapkodnak a szép arcok után. Ráadásul az itt töltött idő után profiként térhetsz haza. Sokrétű portfólió anyagot készíthetsz, és megnyílik az összes kifutó.

Persze a siker nem esik csak úgy az ember ölébe. Meg kell érte dolgozni. Benke Vali elmesélte, hogy sokszor órákig kell várakozni, amikor látszólag nem történik semmi. A türelem és az elhivatottság elengedhetetlen feltételei a szakmának. A rugalmasság sem árt, mert adódhatnak váratlan helyzetek. Vali egyik ilyen kirívó esete, amikor barnább bőr kellett a képekhez, ezért az egész testét alapozóval árnyalták. Eddig még rendben van, csakhogy aznap fehér ruhákban kelt útra, és délutánra megérkezett a monszun is. Ebben a helyzetben már a Vanish folttisztító sem segített. 🙂

Világjáró
El tudod magad képzelni nemzetközi kifutón?

Ezek az extrém élmények is mind-mind hozzátesznek ahhoz, hogy kihagyhatatlan és felejthetetlen legyen egy ilyen tapasztalat. Semmilyen élethelyzethez nem hasonlítható az a fantasztikus világ, amit modellként átélhet valaki a világ minden táján. Vali dolgozott már Laosztól Arubáig. Azt sem tudod, hogy utóbbi hol van? Jelentkezz a Diamond Models RiverCast ügynökséghez, hiszen mit veszíthetsz? Helyette életre szóló tapasztalatot nyerhetsz! 😉

 

kép: www.modellonline.huwww.telegraph.co.ukwww.pinterest.comwww.youtube.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta