3 dolog, ami segít abban, hogy szeressétek magatokat!

Rovat

Megosztás

Mindannyian elcsépeltnek érezzük azokat a frázisokat, amiket a felnőttek előszeretettel hangoztatnak: szeresd magad, mások is fognak; vagy szeresd az életed, meglátszik majd rajtad; vagy boldogabb leszel, ha azt csinálod, amit igazán szeretsz!

Legyintünk, és nem foglalkozunk ezekkel, a valójában nagyon is örök érvényű mondatokkal, és azok jelentésével. Pedig kellene!

Hoztunk nektek 3 dolgot, ami segít abban, hogy szeressétek magatokat!

1. Szeressétek önmagatokat!

Kezdjük a legalapvetőbbel! Soroljátok fel, miért is vagytok szerethetőek! Ha nektek nem megy, akkor kérdezzétek meg a szüleiteket, nagyszüleiteket, barátaitokat, mi az, amit szeretnek bennetek, higgyétek el, ettől már szebb lesz a napotok. Gondoskodjatok magatokról, nemcsak testápolással, finom ételekkel, rendszeres orvosi vizsgálatra járással, hanem azzal is, hogy tudatosan készültök a jövőtökre.

Egy buli árával havonta hozzátehettek a boldog időskorotokhoz!

2. Szeressétek az életeteket!

A személyiségetek azokból a dolgokból áll össze, ami meghatározza a napjaitokat, amiket csináltok, ahogyan teljesítetek. Minden apró dolog fontos lehet, egy szó, egy mondat, egy tett, így álltok össze. Legyetek tisztában ezzel, és szeressétek a napjaitokat, ahogyan azokat is, akik annak részei: gondoskodnak rólatok. Ahhoz, hogy megértsétek magatokat, beszélgessetek nagyszüleitekkel, idősebb rokonaitokkal, ismerjétek meg a családotok történetét és pillantsatok bele az életükbe.

Mi vár rátok nyugdíjas éveitekben!?

3. Szeressétek, amit csináltok!

Ezt az intelmet sajnos sok felnőtt maga mögött hagyja, pedig nagyon is fontos! Találjatok rá arra, amiben jók vagytok, amit szívesen csináltok! És ha ez megvan, legyetek szorgalmasak, tartsatok ki mellette. Gondoljátok végig, milyen életet szeretnétek! Kérjetek tanácsot azoktól, akik már végigdolgoztak egy életet.

Legyetek azon szerencsések egyike, aki azt csinálja, amit szeret.

 

Ha tudatosan készültük az időskorotokra, később már csak hobbiként is azt csinálhatjátok, amit szerettek, mint ezek a nyugdíjasok!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta